REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kita finansų krizė yra neišvengiama, nes nespėjome išspręsti pagrindinių priežasčių, sukėlusių ankstesnę krizę“, – teigė legendinis investuotojas Mark Mobius, kuris valdo investicinės kompanijos „Franklin Templeton Investments“ fondus.

REKLAMA
REKLAMA

2008 metų rugsėjį globalinę finansinę krizę iš dalies sukėlė išvestiniai finansiniai produktai, JAV vidaus paskola, dolerio nuvertėjimas kas ir lėmė „Lehman Brothers Holdings“ žlugimą ir krizės pradžią.  „Su kiekviena krize, ateina puikios galimybės, - sako M. Mobius. – Tuomet daug dirbame ir stengiamės taisyti padėtį.“

REKLAMA

„Net neabejoju, kad kita finansų krizė slepiasi už kampo, nes ankstesnės krizės pasekmės nebuvo panaikintos. Ar išvestinių finansinių priemonių rinka yra reguliuojama? Ne. Ar mes matome ir toliau augančią išvestinių finansinių priemonių rinką? Taip“ , – teigė jis.

M. Mobius pabrėžia, kad bendra pasaulinė išvestinių finansinių priemonių rinkos vertė yra dešimtkart didesnė už globalinį ekonomikos sukuriamą produktą. Esant tokiai situacijai, jo manymu, neišvengiamai sulauksime krizių, susijusių su dideliais kainų svyravimais bei akcijų rinkų krizių.

REKLAMA
REKLAMA

„Per dideli, kad žlugtų“

Didžiausi JAV bankai išaugo dar labiau finansinės krizės metu ir per 15 metų planuojamas 40 proc. jų pakilimas. Investuotojas taip pat pažymi, kad vis dar egzistuoja bankų, kurie tapo pernelyg dideli, kad jiems būtų leista bankrutuoti, problema. Šie bankai gali šantažuoti šalių valdžias, kad jei jie bankrutuos, finansų sistemos laukia katastrofa.

„Ar bankai yra didesni, nei buvo anksčiau? – jie yra didesni. Per dideli, kad žlugtų“, – tikino legendinis investuotojas Mark Mobius, kuris valdo investicinės kompanijos „Franklin Templeton Investments“ fondus, kurių aktyvų vertė sudaro virš 50 mlrd dolerių.

Pagal bloomberg.com.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų