REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Litexpo“ parodų rūmuose oficialiai atidaryta tarptautinė turizmo, sporto ir laisvalaikio paroda „Vivattur 2011“. Jau 17-tąjį kartą rengiamoje parodoje pasirodys 172 dalyviai iš 17 pasaulio šalių.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet  ypatingas dėmesys planuojamas skirti medicinos paslaugų bei sveikatingumo turizmui, o lietuviai kviečiami iš naujo atrasti Lietuvą ir rinktis vietines keliones bei pramogas.

REKLAMA

Atidarymo ceremonijoje dalyvavęs Vilniaus meras Raimundas Alekna pusiau rimtai pusiau juokais skatino lietuvius rinktis ne emigraciją, o keliones.

„Tik tie, kurie keliauja, žino, kuo skiriasi turizmas nuo emigracijos. Koks yra spalvingas turisto gyvenimas ir koks kartais sudėtingas bei varganas būna emigranto.  Būnant pastaruoju kartais labai sunku pamatyti daug įvairiausių dalykų, kuriuos užfiksuoja laisvai keliaujantis žmogus“, - sakė R. Alekna.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinio turizmo departmento prie Ūkio ministerijos direktorė Raimonda Balnienė pabrėžė, kad šių metų tarptautinės turizmo parodos naujovė – ypatingas dėmesys vietiniam turizmui. Ji teigė, kad šiais metais parodoje dalyvauja net 31 dalyvis, pristatysiantis Lietuvos gamtos grožį bei keliavimo galimybes.

„Norime, kad turizmas klestėtų ir didintų šalies bendrajį vidaus produktą (BVP)“, - sakė R. Balnienė ir pridūrė, kad praėjusiais metais turizmo sektorius Lietuvoje augo 8 proc., o šiemet tikimasi pasiekti ir dviženklį skaičių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ūkio ministerijos kancleris Gediminas Miškinis priminė, kad šie metai skiriami sveikatos turizmui, todėl neabejojo, kad  Lietuva turi dideles medicinos turizmo galimybes.

„Lietuva turi pritraukti medicinos turistus ir pasiūlyti kokybiškas plastinės chirurgijos, odontologijos ir kitas paslaugas. Manau, kad sveikatos turizmas gali tapti patrauklia ūkio šaka, kur sukuriamas aukštos pridėtinės vertės produktas“, - prognozavo Ūkio ministerijos kancleris.

Tarptautinės turizmo parodos atidaryme taip pat buvo įteikti specialūs „Vivattur“ prizai įdomiausioms šių metų kelionėms.  Įdomiausia 2011 metų kelione Lietuvoje paskelbta Kauno rajono turizmo informacijos centro parengtas pažintinis turistinis maršrutas laivu Kaunas – Zapyškis – Kulautuva. Įdomiausia kelione į užsienį išrinkta turizmo agentūros „Kelionių akademija“ kelionė į Gruziją. Įdomiausia lankytina vieta užsienyje 2011 metams tapo Izraelio turizmo biuras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų