REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paradoksalu, tačiau valdžia tik prieš rinkimus suprato, kad Lietuvoje turčiai moka mažiau mokesčių, negu vargingai gyvenantys žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

BTV eteryje finansų ministrė I. Šimonytė atvirai prakalbo apie situaciją šalyje. "Mokesčių lengvatos, konstruojamos galvojant apie vargšą žmogų, pardavusį savo butą ar smulkų investuotoją, tos nuostatos gyvenime išsigimsta į labai keistus dalykus", - teigė I.Šimonytė.

REKLAMA

"Reikėtų labai aiškiai pasakyti, kad įvairios lengvatos, išimtys, jos visada iškraipo elgesį ir visada pamatome, kokie tie šventi tikslai bebūtų, ta lengvata naudojasi tie žmonės, kuriems jos mažiausiai reikia" - teigė I. Šimonytė.

Ministrė tvirtino, jog planuojama apmokestinti ir finansines investicijas.

I. Šimonytė teigė, jog bandymai apmokestinti mokesčių lengvatas anksčiau nesulaukdavo palaikymo Seime.

„Svarstot mokesčių klausimą. Yra dar didesnė problema: mūsų didžiausios bendrovės, turtingiausi verslininkai, jie ne tik kad nelinkę mokėti arba linkę mokėti minimumą valstybei, bet jie sugeba iš valstybės biudžeto dar ir pasiimti pinigus. Ir čia galėčiau patvirtini vienu kitu pavyzdžiu. Štai kažkada buvo įvesta lengvata neįgaliesiems, tai šita lengvata pasinaudojo „Vilniaus prekyba“ ir pasiėmė iš biudžeto netoli 70 mln. Lt ir čia ne vienintelis atvejis“, - sakė žurnalistas Vytautas Matulevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų