REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausia Europos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ nuo gegužės iš Vilniaus skraidins į Milaną, Romą, Barseloną (Žironą), Londoną ir Dubliną.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai pirmadienį per spaudos konferenciją pranešė „Ryanair“ pardavimų ir rinkodaros vadovė Henrikė Šmit (Henrike Schmidt) ir susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

REKLAMA

Ministro teigimu, Vilniaus oro uostas buvo užsibrėžęs turėti dvi pigių skrydžių bendroves. Ministerija skaičiuoja, kad jau vasarą pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ ir vengrų „Wizz air“ užims apie 27 proc. rinkos. Po šios plėtros vasarą iš Vilniaus bus tiesioginiai pasiekiami 27 miestai, 31 oro uostas, iš Vilniaus ir Kauno oro uostų tiesiogiai bus pasiekiamas 41 miestas.

„Žemų kaštų bendrovių pritraukimas į Vilniaus miestą vien šiais metais Vilniui garantuos mažiausiai 120 tūkst. papildomų turistų. Šiuo metu Vilnius per metus sulaukia apie 500 tūkst. turistų, taigi dėl Vilniaus oro uosto rezultatų turistų padaugės daugiau nei penktadaliu“, - prognozavo E. Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

„Ryanair“ atstovė H. Šmit informavo, kad „Ryanair“ iš Vilniaus skris tomis pačiomis kryptimis kaip ir iš Kauno - į Londoną ir Dubliną. Į Londoną skrydžiai vyks kiekvieną dieną, į Dubliną - tris kartus per savaitę. Po tris kartus „Ryanair“ orlaiviai taip pat skraidys ir į Milaną bei Romą. Į Barseloną (Žironą) - du kartus per savaitę.

Airijos pigių skydžių bendrovė Vilniuje ketina sukurti apie 250 darbo vietų, tačiau savo bazės Lietuvos sostinėje nesteigs.

Susisiekimo ministras E. Masiulis ir „Ryanair“ pardavimų ir rinkodaros vadovė H. Šmit nemano, kad dėl naujų skrydžių iš Vilniaus nukentės Kauno oro uostas.

Rezervuoti bilietus internetu jau bus galima nuo antradienio.

ELTA primena, kad pernai spalį apie savo planus nuo balandžio skraidyti iš ir į Vilnių pranešė ir Vengrijos pigių skrydžių bendrovė „Wizz air“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų