REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

41,4 mln. litų skola, susidariusi dėl nepadengtų sąnaudų didėjant faktinei kuro kainai, guls ant sostinės šilumos vartotojų pečių.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinės kainų ir energetikos komisijos kontrolės sprendimu už šias sąnaudas yra nustatyta 1,61 ct (be PVM) už kWh kompensacija, kuri bus įskaičiuojama į šilumos kainą vartotojams. Vilniaus miesto savivaldybės posėdyje artimiausiu metu bus sprendžiama, ar skolos kompensavimą nustatyti vienų, ar dvejų metų laikotarpiui.

REKLAMA

Antradienį Vilniaus miesto meras Raimundas Alekna susitikime su „Vilniaus energijos“ prezidentu Linu Samuoliu aptardamas šilumos kainų sostinėje klausimą palietė ir svarbiausią problemą - 41,419 mln. litų siekiančią skolą.

Pasak sostinės mero, savivaldybė sieks, kad šilumos kaina miesto gyventojams nedidėtų, kiek tai yra įmanoma, atsižvelgiant į didėjančias išlaidas visame pasaulyje brangstančiam kurui.

„Deramės, kad susidariusi skola būtų paskirstyta dvejiems metams, o ne vieniems, kaip siūlo Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija, taip bent šiek tiek sumažės našta gyventojams“, - sakė R. Alekna

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto savivaldybės Energetikos ir statinių skyriaus vedėjas Kęstutis Karosas Eltai teigė, jog šilumos kainos klausimas bus svarstomas artimiausiame savivaldybės tarybos posėdyje, o priklausomai nuo mėnesio, kada savivaldybė paskelbs nutarimą, nauja kaina įsigaliotų nuo kito mėnesio pirmos dienos.

„Trečiadienį klausimas bus pateikiamas svarstyti, bet neaišku, kiek užsitęs šis procesas. Jeigu sprendimas bus priimtas dar šį mėnesį, tai šilumos kaina vilniečiams padidės nuo vasario 1 d.“, - aiškino K. Karosas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išdėstant kompensaciją dvejiems metams, gyventojams šilumos kaina, įskaitant pridėtinės vertės mokestį, siektų 22,78 ct/kWh (kai šilumos punktas priklauso vartotojui) arba 24,79 ct/kWh (kai šilumos punktas priklauso šilumos tiekėjui). Jeigu kompensacija būtų paskirstyta vieniems metams, šilumos kaina atitinkamai būtų 23,65 ct/kWh arba 25,67 ct/kWh.

Šiuo metu vilniečiai taip pat moka ir po 1,34 ct (be PVM) kompensaciją už faktines sąnaudas, kai 2008-2009 metais nebuvo didinama šilumos kaina.

Šilumos kaina (su PVM) šiuo metu Vilniaus mieste siekia 22,999 ct/kWh.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų