REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bernardas Matthewsas, tapęs kiekvienoje šeimoje žinomu žmogumi dėl savo kalakutų imperijos ir įsimintinų televizijos reklamų, mirė sulaukęs 80-ies metų, praneša „The Daily Mail“.

REKLAMA
REKLAMA

Ūkininkas ir verslininkas sukaupė milijonų svarų sterlingų vertės turtą savo didžiulės paukštienos kompanijos pagalba ir yra vertinamas už tai, kad tiekė žmonėms pigią kalakutieną. Jo imperija prasidėjo 1950 metais nuo 2,5 svarų sterlingų investicijos įsigyjant 12 kalakutų kiaušinių. Vėliau jo kompanija tapo didžiausia kalakutų gamintoja visoje Europoje.

REKLAMA

Žinia apie B. Matthewso mirtį pasaulį pasiekė tuomet, kai milijonai amerikiečių visame pasaulyje švenčia Padėkos dieną, kurios pagrindinis patiekalas būtent ir yra kalakutas.

B. Matthewsas iš kuklių investicijų sugebėjo sukurti didžiulę paukštienos kompaniją, susižerti milžiniškus turtus ir netgi buvo apdovanotas karalienės už savo labdaringą veiklą. Tačiau jam nepavyko įtikinti gyvūnų apsaugos darbuotojų, kurie neretai kritikuodavo jo ūkininkavimo pobūdį.

Paskutiniais metais B. Matthewsas vis mažiau įsitraukdavo į kompanijos veiklą ir šių metų sausį, per savo 80-ąjį gimtadienį, pasitraukė iš kompanijos pirmininko posto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų