REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos miesto valdžia pasišovusi apginti tabako gamybą uostamiestyje ir ruošiasi pateikti pareiškimą, ką mano apie Europos Sąjungos valdžios institucijose prasidėjusius Tabako direktyvos svarstymus ir siūlomas naujoves, rašo „Vakarų ekspresas“.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovės „Philip Morris Lietuva“ atstovai kreipėsi į Klaipėdos miesto merą, prašydami, kad uostamiesčio savivaldybė išreikštų savo poziciją šiuo klausimu. Sukrusti tabako gamintojus verčia ES valdžios institucijose prasidėję Tabako direktyvos bei Pasaulio sveikatos organizacijos Konvencijos dėl tabako kontrolės svarstymai.

REKLAMA

Šiuo metu galioja 2001 m. priimta Tabako gaminių direktyva. Siekdami išsaugoti žmonių sveikatą ES institucijų atstovai svarsto ir drastiškiausias priemones, kaip eliminuoti tabako gaminius iš žmonių gyvenimo.

Be kita ko, diskutuojama apie tai, kad cigaretės būtų pardavinėjamos baltuose pakeliuose be jokių prekės ženklų. Pasaulio sveikatos organizacijos atstovai savo ruožtu siekia uždrausti įvairius tabako priedus.

Tuo metu verslininkai ir profsąjungos piktinasi, esą tokios galimos naujovės gali būti pragaištingos darbo vietoms ir atrištų rankas kontrabandininkams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų