REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LKF atstovai teigia, kad kitąmet apsistoti mažesnių miestų viešbučiuose krepšinio turistams gali kainuoti brangiau nei Vilniuje ar Kaune. Priežastis – provincijos viešbučiai ketina atsiimti už sunkmetį ir gerokai sukelti kainas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaltina godumu

„Turime kai kurių viešbučių pirminius pasiūlymus dėl bendradarbiavimo, jie juokingai skamba, nes Vilniuje viešbučių paslaugos trigubai pigesnės nei čia. Taip nebūna, kainos įspūdingos. Jie mano, kad atvažiuos turistai ir užguls viešbučius. Jeigu turistams bus patrauklesnė kaina kitame mieste, jie pasirinks kitą miestą. Iš Kauno nuvykti į Panevėžį yra 100 kilometrų“, – teigė 2011 m. Europos krepšinio čempionato organizacinio komiteto vadovas Mindaugas Špokas.

REKLAMA

Kokie viešbučiai nori gerokai padidinti savo pelnus, LKF kol kas neatskleidžia. M.Špokas viliasi, kad su viešbučiais pavyks susitarti per kitą savaitę vyksiančias derybas. Tačiau viešbučius valdančių verslininkų planai gąsdina LKF, esą pakėlus kainas nukentės ne tik viešbučiai, nesulaukę svečių, bet ir daugiau miesto verslininkų, kurie galėtų uždirbti iš atvykusių turistų.

„Kol iki galo nesuderinome, viešbučiai rizikuoja likti tušti, nuogi ir basi. Susitiksime su viešbučių asociacijos prezidente ir bandysime apie tai kalbėti, nes godumas gali pražudyti kiekvieną. Netrukus planuojame susitikti su viešbučių atstovais. Manau, kad sveikas protas nugalės ir mes susiderinsime. Mes tik įvardijome problemą, jog mažesni miestų viešbučiai mano, jog gyveno, vegetavo ir atėjo metas užsidirbti“, – stebėjosi M.Špokas.

REKLAMA
REKLAMA

Europos čempionato organizavimo vadovas teigia, kad ne su visais viešbučiais susitarti nepavyksta, su kai kuriais jau yra sutarta ir jų siūlomos kainos tenkina.

Kels kainas?

Anot M.Špoko, dalis viešbučių kainas jau pradėjo kelti, tokių planų turi ir kai kurie neįvardinti Panevėžio viešbučiai, tačiau panašius sprendimus LKF atstovas vadina neapgalvotais

„Vyriausybė planuoja sumažinti PVM mokestį viešbučiams. Jeigu taip nutiks, viešbučių uždarbis padidės. Gal tuomet geriau išlaikyti esamas kainas. Galų gale tai būtų investicija į ateitį. Jei turistui patiks, jis ir kitąmet tame pačiame viešbutyje apsistos“, – patarinėjo pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbinti Panevėžio viešbučių savininkai ir vadovai nepatvirtino, jog pradėjo kelti viešbučių paslaugų kainas, ir teigė laukiantys LKF pasiūlymų.

„Kol kas jokių rimtų ketinimų didinti kainas neturime, laukiame LKF pasiūlymų“, – teigė „Smėlynės“ viešbučio atstovė, pageidavusi likti neįvardinta.

Panašiai tvirtino ir šalia Panevėžio esančio „Šermuto“ viešbučio vadovas Vidmantas Staliauskas.

„Kol kas neturime jokių planų didinti kainas. Iš užsienio yra užklausimų, bet kol kas nieko nenusprendėme. Iš federacijos pusės pasiūlymų negavome“, – komentavo viešbučio vadovas.

REKLAMA

V.Staliauskas teigė, jog viešbutis neapsisprendė, ar didintų kainas Europos čempionato metu, nes nežino, kokia bus viešbučių kambarių paklausa.

„Neaišku, kokios komandos žais Panevėžyje. Jeigu atvyks latviai, jų sirgaliams viešbučių nereikės“, – komentavo „Šermuto“ direktorius.

Neskuba tartis

Nenorėję būti įvardinti Panevėžio viešbučių vadovai pasakojo gavę pasiūlymų iš LKF apgyvendinti čempionato svečius, bet neskubantys tartis dėl kainų ir pasirašyti sutartis. Esą bilietų rezervacija nori užsiimti viena Lietuvos kelionių agentūra, kuri kartu pardavinėtų ir bilietus į varžybas.

REKLAMA

„Dėl kainų LKF nori užbėgti į priekį. Yra agentūra, norinti pasiimti visų viešbučių rezervaciją, nes jie kartu platins ir bilietus. Turime labai daug užklausimų iš Turkijos, Lenkijos, o kai kurie nori rezervuoti po 200 vietų, tad laiko yra. Norėtųsi patiems susidraugauti su agentūromis, nuspręsti, kaip dirbame, atiduoti visas vietas. Tada žinosime, kad visos viešbučių vietos užimtos, ir nereikės žaisti su keliomis agentūromis“, – teigė viešbučio vadovė.

Pašnekovė pasakojo gavusi LKF pasiūlymą pasirašyti sutartį, bet kol kas jos nepasirašys, nes netenkina siūlomos sąlygos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nėra nieko konkretaus, atsiuntė sutartį ir nori, kad pasirašyčiau, bet pasakiau, kad sutarties sąlygos netenkina ir mes siūlysime savo. Kai rasime bendrą kalbą, pradėsime bendradarbiauti. Jeigu padėkojo už kainas, vadinasi, jos LKF atstovams tiko. Viešbučių, kurie negavo pasiūlymų, kainos tikriausiai netiko. Mes visiškai nesijaudiname, nes yra ir kitų agentūrų pasiūlymų. Kovo mėnesį jau planuoja pradėti platinti bilietus, iki to laiko jie nori turėti konkrečias viešbučių vietas“, – pasakojo moteris.

Viešbučio vadovė mano, kad LKF viešbučiams daro spaudimą, nes jau kitų metų kovo mėnesį bus pradėta prekiauti bilietais į Europos čempionatą, o iki tol norima užsitikrinti reikiamą viešbučių skaičių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų