REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mokant už komunalines paslaugas tenka pasukti galvą, kur patogiausia ir pigiausia tai padaryti. Kartais pirmenybė skiriama kainai, kartais laiko sutaupymui.

REKLAMA
REKLAMA

Vietų daug, tik skiriasi įmokos

Už komunalines paslaugas atsiskaityti galima ne tik paštuose, bankų skyriuose ar internetu, bet ir kioskuose, parduotuvėse bei loterijos „Perlas“ skyriuose.

REKLAMA

Pasirinkus paštą, teks susiskaičiuoti, kiek skirtingų tiekėjų jums teikia komunalines paslaugas, nes nuo to priklausys ir įmokos dydis. Kai mokėjimo dokumente yra vieno paslaugų teikėjo įmokų suma, mokestis sudaro 1,30 lito. Jei komunalinių paslaugų tiekėjų yra du ir daugiau, mokestis sieks 1,80 lito. Pinigų pervedimo į Valstybinę mokesčių inspekciją (VMI) tarifas – 3 litai.

Visuose „Lietuvos Spaudos“ kioskuose ir „R Kiosk“ parduotuvėse mokestis už įmokų priėmimą siekia 40 centų, prekybos centro „Maxima“ tinkluose – 50 centų. Loterijos „Perlas“ terminaluose, priklausomai nuo miesto ir paslaugos teikėjo, įmoka gali nieko nekainuoti arba atsieiti 85 centus.

REKLAMA
REKLAMA

Mokėti banke ar internetu?

Už komunalines paslaugas mokant bankuose, įmokos dydis skirsis priklausomai nuo to, ar mokėsite per elektroninės bankininkystės sistemas, ar grynaisias pinigais banko skyriuose. Pasirinkus mokėti internetu, „Swedbank“ bei „Danske bank“ už komunalines paslaugas prašomas 80 centų  mokestis. Banke „Snoras“ mokėjimas internetu įvertintas puse lito, o mokant grynaisias banko skyriuje jau siekia 99 centus.

Mokant internetu SEB banke, paslauga kainuos 1 litą, o pasirinkus „Swedbank“ elektroninės bankininkystės sistemą už komunalinių paslaugų apmokėjimą iš jūsų sąskaitos bus papildomai nuskaityta 80 centų suma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mokant grynaisiais banko skyriuose įmokos svyruoja nuo 1 iki 4 litų. Pavyzdžiui, Ūkio banko skyriuose įmoka už komunalinius mokesčius atsieina 1 litą. Mokant „Swedbank“ bei SEB banko skyriuose grynaisias komunalinių mokesčių mokėjimas atsieis 3 litus.

Už komunalines paslaugas bankuose taip pat galima atsiskaityti tiesioginiu debetu, kai mokėtina suma nurašoma nuo kliento sąskaitos. Didžioji dauguma bankų tokią paslaugą siūlo nemokamai.

Jaunimas internetu, vyresnieji – į paštą

Informacinio verslo paslaugų įmonės, administruojančios gyventojų mokesčius už komunalines paslaugas, duomenimis, apie 40 proc. Lietuvos gyventojų linkę už komunalines paslaugas atsiskaityti internetu. Didžioji „liūto dalis“ tenka SEB, „Snoro“ ir „Swedbank“ bankams. Jiems konkurenciją sudaro Lietuvos paštas, kurį linkę pasirinkti dauguma pensinio amžiaus žmonių. Seni žmonės daugiau dėmesio kreipia į paslaugų įkainius, jaunesnieji į patogumą.

REKLAMA

Pigiausia mokesčius susimokėti:

























1. Kioskuose „Lietuvos spauda“

40 centų

2.  Prekybos centre „Maxima“

50 centų

3.  „Perlas“ terminaluose

iki 85 centų

4.  „Lietuvos pašte“

1,30 lito

5.  Bankuose

1 - 4 litai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų