REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė antradienio posėdyje nusprendė pratęsti sodininkų bendrijoms priklausančių elektros tinklų išpirkimą iki kitų metų liepos. Pagal iki šiol galiojusį nutarimą, išpirkimo terminai jau buvo pasibaigę.

REKLAMA
REKLAMA

Energetikos ministerija praneša, kad elektros skirstymo įmonės RST ir VST buvo įsipareigoję išpirkti 565 sodininkų bendrijų elektros tinklus, tačiau iki šiol išpirkti 305.

REKLAMA

„Nors Vyriausybės nutarimas išpirkti sodininkų bendrijų elektros tinklus buvo priimtas 2004 metais, tačiau  bendrovės nevykdė šios prievolės. Neretai elektros tinklų techninė būklė būdavo įvertinama neigiama verte – kad tinklai būtų perimti, iš sodininkų buvo reikalaujama primokėti nemažas sumas“, – teigiama ministerijos pranešime.

Kad išpirkimo procesas vyktų sparčiau, šiemet patvirtintomis taisyklėmis numatyta, jog sodininkų bendrijoms, kurios pageidaus parduoti elektros tinklus, užteks pateikti prašymą, sprendimą parduoti ir subvartotojų sąrašą. Sodininkų elektros tinklai turi būti išperkami esamos techninės būklės ir negali būti įvertinti neigiama verte.

„Kviečiame sodininkų bendrijas būti aktyvias ir pasinaudoti šia galimybe, drąsiai kreiptis į bendroves, kur joms bus suteikta detali ir išsami informacija“ – sakė energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų