REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

AB Kaišiadorių paukštynas atidarė moderniausią Lietuvoje paukštienos pakavimo liniją – vištiena bus pakuojama be apsauginių dujų, bet išlaikys natūralumą ir šviežumą. „KG Group“ įmonių grupei priklausanti bendrovė į naująją pakuotės liniją investavo per 3 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Sprendimą investuoti į modernų pakavimo būdą padiktavo vis didėjantis vartotojų noras rinktis natūralius ir šviežius mėsos produktus. 2010 m. balandžio mėnesį bendrovės RAIT atliktas tyrimas rodo, kad Lietuvos gyventojams svarbiausia šviežios mėsos pakuotės funkcija yra šviežumo ir kokybės išlaikymas – šį kriterijų svarbiu įvardijo 84 proc. respondentų“, – teigė Kaišiadorių paukštyno generalinė direktorė, „KG Group“ valdybos narė Palmira Rimdeikienė.

REKLAMA

Tyrimo duomenimis, svarbiomis šviežios mėsos pakuotės charakteristikomis respondentai taip pat laiko higieną, sandarumą, kontakto su aplinka nebuvimą bei pakuotės skaidrumą, leidžiantį apžiūrėti mėsą (po 81 proc. respondentų). Trims ketvirtadaliams Lietuvos gyventojų svarbu yra etiketės informatyvumas, nejaučiamas produkto kvapas (po 78 proc. respondentų) bei estetiškai atrodanti, be skysčių supakuota mėsa (75 proc. apklaustųjų). Tyrimo metu buvo apklausti 1045 15 – 74 m. nuolatiniai Lietuvos gyventojai.„Analizuojant vartotojų nuomonės tyrimų tendencijas, akivaizdu, kad natūralumo poreikis nuolat didėja. Pageidaujama, kad produktas ne tik išliktų šviežias, bet ir būtų apsaugotas nuo dirbtinio įsikišimo naudojant specialias galiojimo termino prailginimui skirtas priemones. Todėl pasitelkėme itin modernų pakavimo būdą, leidžiantį natūraliai, be apsauginių dujų, išlaikyti vištienos šviežumą. Naujoji pakuotė yra moderniausia šalies paukštininkystės sektoriuje“, – pabrėžė P. Rimdeikienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Apsauginės dujos prailgina produkto galiojimo laiką, tačiau tai gali būti ne itin priimtina šviežumą ir natūralumą vis labiau vertinančių pirkėjų grupei. Suteikiame gyventojams didesnę galimybę rinktis“, – teigė Kaišiadorių paukštyno vadovė.

Pasak jos, nauja Kaišiadorių paukštyno pakavimo technologija leidžia apsaugoti produkciją nuo aplinkos poveikio ir specialiu absorberiu užtikrina, kad vištienoje nesikauptų perteklinis skystis, kurio buvimas didina mikrobiologinį užterštumą. Be apsauginių dujų įsikišimo produkcijos šviežumas ir kokybė išsilaiko 6-7 paras.

Planuojama, kad bendrovės investicijos į naują pakavimo liniją atsipirks per 4-5 metus. Nauju būdu supakuota produkcija kol kas sudarys  iki 20 proc. visos Kaišiadorių paukštyno parduodamos vištienos, vėliau, atsižvelgiant į vartojimo tendencijas, šią dalį planuojama nuosekliai didinti iki 30 proc. Dalis be apsauginių dujų pakuojamos produkcijos bus eksportuojama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų