REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

SEB bankas nuo kovo 15 dienos pradės platinti penkias obligacijų emisijas. Trys iš jų bus susietos su Vidurio Rytų Europos šalių fondu Lyxor ETF Eastern Europe, kitų dviejų emisijų obligacijų pelningumas priklausys nuo Švedijos įmonių akcijų vertės pokyčio, praneša bankas. Naujos obligacijos bus platinamos iki balandžio12 dienos.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak SEB banko analitikų, Vidurio Rytų Europos šalys, gaudamos investicijų iš Europos Sąjungos (ES) fondų, sparčiai perimdamos žinias ir technologijas iš Vakarų, vejasi Europos Sąjungos senbuves. Europos Komisija prognozuoja, kad artimiausiais metais Lenkijos, Čekijos ir Vengrijos ekonomikos augimas bus spartesnis už ES šalių ekonomikos augimo vidurkį. Be to, pamažu atsigaunanti pasaulio ekonomika turėtų paskatinti Vidurio Rytų Europos regiono eksporto augimą, o augantis šių šalių vidaus vartojimas turėtų taip pat padidinti investicijų į šį regioną patrauklumą.

REKLAMA

Trejų metų trukmės obligacijų, susietų su Vidurio Rytų Europos fondu Lyxor ETF Eastern Europe, bus galima įsigyti po 100 ir 110 litų bei 105 eurus. Pirmosios emisijos litais tikėtina investavimo koeficiento reikšmė yra 54 proc., antrosios – 180 proc., emisijos eurais – 100 procentų. Už pirmosios emisijos obligacijas litais bus mokamos 1 proc. metų palūkanos, apskaičiuojamos nuo nominaliosios obligacijų vertės ir išmokamos obligacijų išpirkimo dieną, neatsižvelgiant į fondo vieneto vertės pokyčius.

REKLAMA
REKLAMA

Fondas Lyxor ETF Eastern Europe – Prancūzijoje registruotas investicinis fondas, kurio vienetais prekiaujama biržoje, investuojantis į Vidurio Rytų Europos šalių (Lenkijos, Čekijos, Vengrijos) įmonių  bendrovės, kurių akcijos įeina į šio fondo sudėtį, yra: Pko Bank Polski Sa, Bank Pekao Sa, Cez As, Erste Group Bank Ag, Kghm Polska Miedz Sa ir kt.

Ieškantiems kur investuoti lėšas trumpesniam laikotarpiui, bankas pasiūlys dvejų metų trukmės obligacijas, susietas su Švedijos įmonių akcijomis, kurių teikiamos paslaugos ir ar gaminama produkcija yra žinomos ne tik Švedijoje, bet ir kitose Skandinavijos valstybėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dvejų metų trukmės obligacijų emisijos, susietos su Švedijos įmonių – AstraZeneca PLC, Svenska Handelsbanken AB, Skanka AB – akcijomis, bus platinamos po 100 litų ir 100 eurų. Jei visų trijų akcijų vertė investavimo laikotarpio pabaigoje nebus sumažėjusi, investuotojai, įsigiję obligacijų litais, galės gauti priemoką, lygią apie 18,5 proc. obligacijos nominaliosios vertės, įsigiję obligacijų eurais – apie 7,3 proc. obligacijos nominaliosios vertės už visą investicijos laikotarpį.

Švedijos įmonės, su kurių akcijomis susietos šios obligacijos, yra vienos didžiausių Skandinavijos farmacijos, finansinių paslaugų ir statybos sektoriuose.

Prieš priimant sprendimą investuoti į šias obligacijas, klientams siūloma susipažinti su obligacijų emisijų prospektu ir gauti išsamesnės informacijos apie šių finansinių priemonių ypatumus, naudą ir rizikos veiksnius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų