REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos pramonininkų konfederacijos ekonominio ir prekybinio bendradarbiavimo su Rusijos Federacija verslo tarybos iniciatyva 2010 metų vasario 9 – 20 dieną  atliko viešą Lietuvos įmonių apklausą apie verslo ryšius su Rusija.  

REKLAMA
REKLAMA

Apklausos anketą užpildė 82 respondentai. 91 proc. jų atstovauja šalies įmones, kurios veikia daugiau kaip 5 metus. 60 proc. atsakusiųjų nurodė, kad jų atstovaujamos įmonės turi verslo ryšių Rusijoje.

REKLAMA

Dauguma – 51 proc. respondentų pažymėjo, kad jų įmonė eksportuoja į Rusiją, 26 proc. – kad importuoja, 2 proc. turi rusiško kapitalo, 1 proc. investuoja Rusijoje.

Didžioji dauguma atsakiusiųjų išreiškė optimistinius lūkesčius dėl verslo ryšių Rusijoje plėtros: 87 proc. norėtų pradėti vystyti naujus arba plėsti jau esamus verslo ryšius Rusijoje, 4 proc. – ne, 7 proc. – neapsisprendę.

Atsakiusieji pagal svarbą reitingavo veiksnius, kurie padėtų vystyti verslo ryšius Rusijoje. Didžiausias skaičius – 56 proc. – kaip svarbiausią veiksnį įvardijo geresnių tarpvalstybinių santykių poreikį, 39 proc. – mažesnius muitus, 37 proc. – lengvesnį vizų režimą, 32 proc. – daugiau informacijos apie Rusijos rinką, 31 proc. – paprastesnę licencijavimo bei sertifikavimo tvarką, 26 proc. – patogesnį oro ir sausumos transporto susisiekimą su Rusija ir jos regionais, 24 proc. – palankesnes prekių eksporto į Rusiją draudimo sąlygas, 14 proc. – pridėtinės vertės mokesčio (PVM) susigrąžinimo problemų sprendimą, 6 proc. – didesnes kiekybines prekių kvotas, 10 proc. - nurodė „kita“, 2 proc. – nežino.

Apklausa rodo, kad įmonių lūkesčiai dėl sėkmingesnio Lietuvos ekonominio ir prekybinio bendradarbiavimo su Rusija iš pesimistinių tampa optimistiniais. Į klausimą, kaip per praėjusius 2-3 metus keitėsi šios sąlygos iki šiol, 39 proc. nurodė, kad jos blogėjo, 3 proc. – kad gerėjo, 54 proc. neturėjo aiškios nuomonės. Tačiau šiuo metu 59 proc. tikisi, kad per ateinančius 2-3 metus Lietuvos ekonominių ir prekybinių santykių su Rusija sąlygos gerės, 6 proc. – kad blogės, 34 proc. neturėjo nuomonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų