REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį pasaulinėje valiutų rinkoje dominuojančią padėtį užėmė JAV dolerio pirkėjai. Vakar įvyko Anglijos ir Europos centrinių bankų posėdžiai, buvo sulaukta keleto kitų svarbių makroekonominių rodiklių. Šiandien investuotojai su nekantrumu lauks JAV darbo rinkos duomenų, tad prekyba taip pat neturėtų būti nuobodi, ypač Niujorko prekybos sesijos metu.

REKLAMA
REKLAMA

JAV akcijų rinkos indeksai Dow Jones ir S&P 500 vakar pakilo  atitinkamai 0.46 proc. ir 0.37 proc. Naftos žaliavos (WTI) barelio kaina išsilaikė virš 80 JAV dolerių atžymos. Kainą palaiko žinios apie Kinijos ketinimus toliau remti ekonomiką, kas galėtų reikšti nemažėsiančią naftos paklausą. Aukso uncijos kaina nusileido 0.62 proc. iki 1132.28 JAV dolerių.

REKLAMA

Euro ir JAV dolerio valiutų poros kursas smuko 0.89 proc. iki 1.3572. Dienos metu kursas buvo pakilęs iki 1.3734 lygio. Patikslintas euro zonos BVP augimas siekė 0.1 proc. ir nieko nenustebino. Ženkliai reikšmingesnę įtaką eurui turėjo Europos centrinio banko (ECB) posėdis, o tiksliau komentarai. Rinkos dalyviai iš ECB prezidento Jeano-Claudo Trichet neišgirdo Graikiją palaikančių naujienų. Be to, jis pareiškė, kad Tarptautinis valiutų fondas (TVF) nebūtų tinkamas finansinis pagalbininkas Graikijai. Taigi, ES kol kas negali iki galo sutari kaip padėti Graikijai, o TVF pagalba „nerekomenduojama“. Apie galimybę kreiptis į TVF buvo užsiminęs Graikijos finansų ministras.  Šiandien iš euro zonos bus sulaukti Vokietijos gamyklų užsakymai.

REKLAMA
REKLAMA

JAV paskelbė savaitines bedarbių paraiškas (469 tūkst.), kurios atitiko prognozę. Gamyklų užsakymų skaičius išaugo 1.7 proc. (prognozuota 1.4 proc.), tačiau ženkliai sumažėjo nebaigtų būsto pardavimo sandorių (-7.6 proc.), nors buvo laukiamas 1.4 proc. didėjimas. Šiandien neabejotinai didžiausias dėmesys bus skiriamas JAV darbo rinkos duomenims. Istorija rodo, kad rinkos reakcija į minėtas naujienas paprastai būna audringa, ypač jei būna sulaukti kiek netikėti skaičiai. Tačiau rinkos analitikai nesitiki sulaukti labai JAV ekonomiką palaikančių duomenų. Prognozuojama, kad darbo vietų skaičius mažėjo 56 tūkst., nedarbo lygis pakilo nuo 9.7 proc. iki 9.8 proc. Darbo rinkos problemą ir toliau linksniuoja visi ekonomistai, FED atstovai, politikai, rinkos analitikai. Tai irgi yra vienas galimų signalų, kad dar kol kas pernelyg džiugių naujienų rinkos dalyviai gali nesitikėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžiosios Britanijos svaro ir JAV dolerio kursas ketvirtadienį nusileido 0.43 proc. iki 1.5030 lygio. Ryte buvo paskelbtas Halifax būsto kainų indeksas. Namų kainos D. Britanijoje vasarį, palyginti su sausio mėnesiu, smuko 1,5 proc. ir tai buvo pirmas smukimas per aštuonis mėnesius. Nepaisant to, kainos vasario mėnesį buvo 8 proc. aukščiau 2009 metų žemiausio lygio. Anglijos centrinis bankas staigmenų nepateikė. Palūkanos ir aktyvų pirkimo programa nebuvo pakeista. Ypatingų komentarų iš banko tai pat nebuvo pažerta. Šiandien bus skelbiamas D. Britanijos gamintojų kainų indeksas.

JAV dolerio ir Japonijos jenos kursas vakar šoktelėjo aukštyn 0.86 proc. iki 89.20 lygio. JAV dolerį teigiamai veikė ekonominės naujienos, ypač per daug neišaugusios bedarbių paraiškos. Šiandien ryte kursas taip pat stiebiasi aukštyn. JAV dolerio ir Japonijos jenos kurso likimą turėtų nulemti skelbiami JAV darbo rinkos duomenys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų