REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovės "Orlen Lietuva" generalinis direktorius Kristianas Pateris (Krystian Pater) neigia kalbas apie "PKN Orlen" planus derėtis su Rusijos įmonėmis dėl "Orlen Lietuva" pardavimo.

REKLAMA
REKLAMA

"Nevedamos jokios derybos dėl "Orlen Lietuva" pardavimo Rusijos kompanijoms", - penktadienį po susitikimo su Seimo Pirmininke Irene Degutiene užtikrino K. Pateris.

REKLAMA

Žurnalistams jis sakė nenorįs komentuoti tokių kalbų. "Nenoriu komentuoti tokių kalbų, aš komentuoju tik faktus. Faktai yra tokie, kad derybų nėra", - tvirtino "Orlen Lietuva" vadovas.

Bendrovės vadovybė Seimo Pirmininkei pristatė praėjusių metų bendrovės veiklą ir rezultatus, taip pat - bendrovės planus 2010 metams.

Pastaruoju metu daug kalbama apie Lenkijos naftos koncerno "PKN Orlen" planus parduoti "Orlen Lietuva" gamyklą.

REKLAMA
REKLAMA

A. Ažubalis: lenkai prieš priimdami sprendimą parduoti Mažeikių įmonę mus informuos

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis nekomentuoja, ar lenkų koncernas "PKN Orlen" derasi su rusais dėl Mažeikių bendrovės "Orlen Lietuva" pardavimo. Kita vertus, jis teigia, kad lenkai, prieš darydami tokį žingsnį, pirmiausia turėtų pasitarti su Lietuva.

Šią savaitė Suomijoje, Helsinkyje, su Rusijos premjeru Vladimiru Putinu susitikusi Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad "PKN Orlen" gali derėtis su Rusija dėl galimybės parduoti Mažeikių įmonę "Orlen Lietuva" (anksčiau "Mažeikių nafta" - ELTA). Tai, pasak D. Grybauskaitės, patvirtino ir rusų premjeras. Naujasis Lietuvos diplomatijos vadovas sako tokios informacijos neturįs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Manau, kad turime pasitikėti savo strateginiais partneriais lenkais. Tos kalbos apie tai, kad lenkų kompanija derasi su kažkuo dėl pardavimo Lietuvoje vyksta dveji metai ir visą laiką nuosekliai šita kompanija neigia šiuos gandus. Tad nematau prasmės leistis toliau į visokias spekuliacijas. Manau, kad jeigu lenkai iš tikrųjų viduje priims sprendimą vienaip ar kitaip elgtis su šita įmone, tai jie prieš tai informuos mus", - penktadienį žurnalistams sakė A. Ažubalis.

Paklaustas, ar galėjo būti taip, kad V. Putinas melavo, A. Ažubalis nesiėmė to vertinti.

"Aš nesiimu tvirtinti, ar ten kažkas kažką melavo, o gal zondavo. Aš taip galiu pasakyti", - pridūrė jis.

REKLAMA

Ketvirtadienį Lenkijos naftos koncernas "PKN Orlen" paneigė besiderantis su rusais dėl Lietuvos naftos perdirbimo gamyklos "Orlen Lietuva" pardavimo.

"Mes nesiderame dėl "Orlen Lietuvos" pardavimo nei su rusais, nei su kuo nors kitu", - "Reuters" naujienų agentūrai sakė "PKN Orlen" atstovas Davidas Pekažas (Dawid Piekarz).

Tuo tarpu Lenkijos dienraštis "Rzeczpospolita", remdamasis vienu pareigūnu, skelbė, kad Lenkijos iždo ministerija neprieštarautų, jei "PKN Orlen" nuspręstų parduoti "Orlen Lietuvą".

"PKN Orlen" tuometinę "Mažeikių naftą", kuri vėliau pervadinta "Orlen Lietuva", įsigijo 2006 metais. Šiuo metu "Orlen Lietuva" dirba nuostolingai, nes sustojus žaliavos tiekimui vamzdynu, naftos žaliava į gamykla gabenama tanklaiviais.

"Negalime susitaikyti su padėtimi, kai ribojamos "PKN Orlen" galimybės dirbti", - laikraščiui "Rzeczpospolita" sakė Lenkijos iždo viceministras Mikolajus Budzanovskis (Mikolaj Budzanowski).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų