REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Helsinkyje susitiko su Rusijos Federacijos Ministru Pirmininku Vladimiru Putinu ir pokalbyje su juo akcentavo, kad Lietuvos verslas Rusijoje nebūtų diskriminuojamas nacionaliniu pagrindu.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė su Rusijos premjeru aptarė dvišalius santykius, bendradarbiavimo perspektyvas ir sutarė plėtoti konstruktyvų dialogą, skelbiama Lietuvos prezidentūros pranešime.

REKLAMA

Susitikimo metu šalies vadovė akcentavo, jog būtina užtikrinti, kad Lietuvos verslas Rusijoje nebūtų diskriminuojamas nacionaliniu pagrindu.

„Rusija - svarbi Lietuvos prekybos partnerė, o dvišalis bendradarbiavimas taptų glaudesnis, jei Rusijoje dirbančioms Lietuvos įmonėms būtų taikomos vienodos verslo sąlygos ir reikalavimai", - pažymėjo Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pokalbio su Rusijos premjeru metu aptarti ir energetinio bendradarbiavimo klausimai. Pasak valstybės vadovės, Lietuva suinteresuota, kad iš Rusijos į Lietuvą importuojamų dujų kainų skaičiavimo mechanizmas būtų lankstesnis, t.y. atitiktų kitiems Europos vartotojams taikomus dujų kainų nustatymo principus.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė taip pat informavo Rusijos pusę apie rimtą Lietuvos pasiryžimą nuosekliai vykdyti jau pradėtą naujos Visagino atominės elektrinės statybos projektą, kuris užtikrintų viso regiono energetinį stabilumą ir elektros energijos tiekimo įvairovę.

Susitikimo su Rusijos Premjeru metu aptartos pasirašytų dvišalių sutarčių dėl sienos demarkavimo ir Vištyčio ežero nuomos spartesnio įgyvendinimo galimybės.

Aptariant Baltijos jūros ekologines problemas, Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasiūlė Rusijai kartu su Lietuva vykdyti projektus, skirtus išvalyti Baltijos jūrą nuo ginklų ir kenksmingų cheminių medžiagų.

Dvišalis Lietuvos Prezidentės susitikimas su Rusijos premjeru įvyko jo prašymu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų