REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausios Šiaurės ir Baltijos šalių finansų grupės „Nordea Bank“ (ISIN SE0000427361) padalinys Lietuvoje „Nordea Bank Lietuva“ pernai uždirbo 67,6 mln. litų veiklos pelno prieš mokesčius ir atidėjinius paskoloms. Tai 23 proc. daugiau nei per 2008-uosius, kai atitinkamas rodiklis siekė 54,9 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Silpstanti pasaulinė ir vietinė rinka turėjo nemažai įtakos verslo įmonėms, o tai lėmė didėjantį nedarbą, kuris tiesiogiai atsiliepė fizinių asmenų mokumui. Dėl šių priežasčių bankas turėjo suformuoti 108,2 mln. litų atidėjinius potencialiems paskolų nuostoliams padengti, todėl fiksuotas bendras 40,5 mln. litų nuostolis. Didžiają daugumą atidėjimų sudarė paskolos, suteiktos nekilnojamojo turto vystymo ir statybų bendrovėms.

REKLAMA

Per metus paskolų fiziniams asmenims portfelis augo 7 proc. ir sudarė 2,6 mlrd. litų. Iš jų 2,08 mlrd. litų sudarė būsto paskolos, o tai - 9,5 proc. daugiau nei 2008 metais. Bendras „Nordea Bank Lietuva“ suteiktų paskolų portfelis pernai susitraukė 11 proc. ir siekė 6,9 mlrd. litų.

Inga Skisaker, „Nordea Bank Lietuva“ generalinė direktorė, pastebi, kad didžioji dalis įmonių pernai peržiūrėjo savo veiklos planus ir sumažino investicijas, todėl tai turėjo įtakos banko paskolų portfelio augimui.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandieną tam tikruose sektoriuose padėtis jau pradeda iš lėto stabilizuotis, todėl labai tikėtina, kad įmonių rodikliai gerės ir kreditoriaus keliamus reikalavimus atitiks vis daugiau šalyje veikiančių bendrovių. Padidėjęs būsto paskolų portfelis rodo, kad banko siūlomos būsto paskolos klientams yra patrauklios ir gyventojai, kuriems šiandieną reikia būsto, pasinaudoja palankesne proga jį įsigyti“, - aiškina Inga Skisaker.

Banko aktyvai 2009 m. pabaigoje siekė 8,2 mlrd. litų. Bendras indėlių portfelis praėjusiais metais didėjo 13,1 proc., kurio bendra vertė 2009 m. pabaigoje pasiekė 1,749 mlrd. litų. Indėlių prieaugį lėmė 28,5 proc. padidėję įmonių indėliai, tuo tarpu gyventojų indėlių suma mažėjo 18 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų