REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per praėjusius metus vienuolikoje Lietuvos darbo rinkos mokymo centrų mokėsi beveik 17 tūkst. Lietuvos gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiausiai - po 6 tūkst. - apmokytų asmenų buvo Darbo biržos ir savo lėšomis. Darbdavių lėšomis buvo apmokyta 5 tūkst. asmenų.

REKLAMA

„Pernai Lietuvos darbo rinkoje įvykę pokyčiai, kai sparčiai daugėjo bedarbių, išaugino ir darbo rinkos mokymo centruose norinčių mokytis asmenų skaičių. Mūsų centruose mokosi suaugusieji, tarp jų bedarbiai bei įspėtieji apie atleidimą, kurie gali persikvalifikuoti ar tobulinti kvalifikaciją“, - teigia Lietuvos tęstinio mokymo centrų asociacijos vadovas Mindaugas Dėlkus.

Pernai daugiausiai suaugusiųjų apmokė Kaune veikiantys darbo rinkos mokymo centrai - juose mokyta per 4 tūkst. asmenų. Vilniaus darbo rinkos mokymuose centruose apmokyta 3,2 tūkst. asmenų, Klaipėdos - 2,7 tūkst., Panevėžio - 2,2 tūkst., Šiaulių - 2,6 tūkst., Alytaus - per 1 tūkst., o Utenoje - 748.

REKLAMA
REKLAMA

Iš vienuolikos Lietuvos darbo rinkos mokymo centrų daugiausiai asmenų pernai Darbo biržos lėšomis apmokė Vilniaus darbo rinkos mokymo centrai, darbdavių lėšomis - Kauno, o asmeninėmis lėšomis - Šiaulių.

Tarp Lietuvos gyventojų praėjusiais metais populiariausios profesijos buvo įvairių transporto priemonių vairuotojų, virėjų-konditerių, plataus profilio kirpėjų ir manikiūrininkų, suvirintojų, apskaitininkų, apdailininkų, kasininkų pardavėjų, padavėjų-barmenų ir darbų saugos.

Pasak M. Dėlkaus, pernai tarp besimokiusiųjų darbo rinkos mokymo centruose buvo populiaresnės neformalaus mokymo programos. Taip pat priklausomai nuo regionų skiriasi ir populiariausios profesijos, tačiau praėjusiais metais dominavo vairuotojų, virėjų-konditerių ir apdailininkų profesijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų