REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius sako, kad Vyriausybė imasi veiksmų, jog Lietuva eurą įsivestų, kaip dabar prognozuojama, 2014 metais.

REKLAMA
REKLAMA

„Jau 2009 metais parodėme, kad galime suvaldyti valstybės finansus. Galime ir labai sudėtingomis aplinkybėmis, ekonomikai krintant į gilią recesijos duobę, užtikrinti šalies finansų stabilumą“, - interviu Lietuvos radijui antradienį sakė Premjeras.

REKLAMA

Pasak jo, valdančioji koalicija sugeba priimti reikalingus, nors kartais ir nepopuliarius, sprendimus, todėl politinės valios euro įvedimui užteks.

Esą Vyriausybė jau dabar pradeda įgyvendinti daugybę struktūrinių reformų, kurios turėtų duoti reikalingų rezultatų.

Pasak Premjero, euro įvedimui neturėtų sutrukdyti nei pernai paimtų paskolų palūkanos, nei žadamos išmokėti sumažintos pensijos.

Įsivesti eurą Lietuva planavo 2011 metais. Vis dėlto, pasak finansų ministrės Ingridos Šimonytės, iki šio termino Lietuva nesugebės sumažinti biudžeto deficito.

REKLAMA
REKLAMA

„Formaliai buvo idėja, kad 2011 metais mes galėsime sumažinti biudžeto deficitą. Tačiau aš nemanau, kad tai įgyvendinama“, - žurnalistams yra sakiusi I. Šimonytė.

„Nuo 2013 metų jau realu kalbėti apie euro įvedimą. 2013 metai yra labai ambicingas tikslas“, - teigė Lietuvos finansų ministrė.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė yra sakiusi, kad Lietuvai eurą yra realu įsivesti 2013-2015 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų