REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sausį augo ir gyventojų pradelsti įsiskolinimai, ir padengtų skolų suma

Sausį gyventojų pradelsti įsiskolinimai išaugo daugiau nei 81 mln. litų ir siekė 1,3 mlrd. litų, skelbia kreditų biuras „Creditinfo“.

REKLAMA
REKLAMA

Per praėjusį mėnesį gyventojų pradelstos skolos augo sparčiau nei pernai gruodį. Tačiau sausį gyventojai padengė daugiau nei 49,3 mln. litų pradelstų įsiskolinimų, tai yra beveik 15 mln. litų daugiau nei praėjusių metų gruodį.

REKLAMA

„Nors per pirmąjį šių metų mėnesį didėjo gyventojų padengtų įsiskolinimų suma, tačiau sparčiau augo ir pradelstos skolos bei skolininkų skaičius. Lėtesniais pradelstų įsiskolinimų augimo tempais ir sumažėjusiu skolininkų skaičiumi pasižymėjo tik komunalinių paslaugų įmonės. Tam įtakos turėjo, kad dalis gyventojų siekė sumokėti pradelstas skolas už elektrą mažesniais tarifais, prieš jiems pasikeičiant. Tačiau sausį telekomunikacijų bendrovėms, finansų įstaigoms ir kitiems ekonomikos sektoriams ir toliau augo tiek skolos, tiek skolininkų skaičius“, - teigia „Creditinfo“ generalinis direktorius Andrius Bogdanovičius.

REKLAMA
REKLAMA

Daugumą prasiskolinusių Lietuvos gyventojų ir toliau sudaro vyrai. Pagal pradelstų įsiskolinimų sumą jiems atitenka 70 proc. visų pradelstų skolų, o moterims - 30 proc. Pastebima tendencija, kad vyrų pradelstų įsiskolinimų suma didėja sparčiau nei moterų. Vidutinė vieno vyro pradelsto įsiskolinimo suma siekia 4 452 litus, atitinkamai vienos moters - 3 242 litus.

Daugiausiai pradelstų įsiskolinimų turi 30-34 metų vyrai ir moterys, o mažiausiai - amžių grupės, kurioms priklauso 18-19 bei 55 metų ir vyresni gyventojai. Beveik pusė visų gyventojų pradelstų įsiskolinimų atitenka 25-36 metų vyrams ir moterims. Iš visų amžiaus grupių pagal pradelstas skolas ryškiai išskiria 25-36 metų vyrai, kurių skolos siekia per 400 mln. litų.

Iš visų Lietuvos gyventojų pradelstų įsiskolinimų vilniečiai yra sukaupę 45 proc., klaipėdiečiai - 15 proc., kauniečiai - 14 proc. Mažiausiai pradelstų skolų turi Pagėgių (0,02 proc.), Lazdijų (0,02 proc.) ir Neringos (0,05 proc.) gyventojai.

Sausį, kaip ir praėjusiais metais, nepakito labiausiai ir mažiausiai prasiskolinusių miestų sąrašas, kuris nustatomas pagal gyventojų ir pradelstų įsiskolinimų skaičiaus santykį. Ir toliau tarp labiausiai prasiskolinusių miestų išlieka Akmenė, Šilutė, Šilalė, Kelmė, Ukmergė, o mažiausiai prasiskolinusiais - Neringa, Lazdijai, Birštonas, Skuodas ir Molėtai. Šiame sąraše Klaipėda yra 14-oje vietoje, Kaunas - 24-oje, o Vilnius - 29-oje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų