REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2010 m. vasario 8 – 10 dienomis Taline, Estijoje, Rusijos ir Estijos geležinkelių iniciatyva vyksta II-asis tarptautinis regioninis geležinkelių verslo forumas „Strateginė partnerystė 1520: Baltijos regionas“. Šis forumas suteikia galimybę ne tik aptarti svarbius Baltijos regiono geležinkelių verslo plėtros klausimus, bet ir rasti verslo partnerių bendrų projektų realizavimui, teigiama AB „Lietuvos geležinkeliai“pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Forume bus aptariamas Baltijos regiono transporto sistemos integracijos potencialas, krovinių srautų rinkos diferenciacija Baltijos regione – mechanizmai, galimybės ir perspektyvos, Baltijos šalių transporto sistemos konkurencingumą stiprinančios priemonės ir kiti aktualūs to regiono geležinkelių transporto klausimai.

REKLAMA

Forume įvyko AB „Lietuvos geležinkeliai“ ir Kazachstano geležinkelių vadovų derybos abipusio bendradarbiavimo klausimais.

Šalys, aptarusios praėjusiųjų metų bendradarbiavimo rezultatus, susitarė didinti krovinių tarp Lietuvos ir Kazachstano apimtis bei laikytis pariteto principo formuojant tarifus.

Per Lietuvą ir jos Klaipėdos uostą Kazachstanas eksportuos grūdus, juoduosius ir spalvotuosius metalus, naftos produktus, trąšas, suspaustas dujas.

AB „Lietuvos geležinkeliai“ atstovai pasisakė už efektyvesnį konteinerių panaudojimą vežant krovinius. Lietuvos, Kazachstano ir Baltarusijos geležinkelių atstovai susitarė būsimam krovinių vežimui sudaryti palankiausias sąlygas, kad jau šiais metais būtų padidintas krovinių srautas iš Kazachstano, sakoma pranešime. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų