REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per pastaruosius du mėnesius rinkdami naują ekologinį ženklą iš trijų į finalą patekusių pasiūlymų internetu balsavo apie 130 000 žmonių. Konkurso nugalėtoju tapo Vokietijos studentas Dusanas Milenkovicius, už kurio logotipą – Europos Sąjungą simbolizuojantį lapą – balsavo 63% žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Europos Komisija skelbia, kad nuo 2010 m. liepos 1 d. ES ekologiško gaminio logotipu bus privaloma ženklinti visus fasuotus ekologiškus gaminius, pagamintus bet kurioje ES valstybėje narėje ir atitinkančius būtinus standartus. Juo galės būti ženklinami ir importuojami gaminiai. Kartu su ES ženklu

REKLAMA

galės būti naudojami ir kiti privatūs, regioniniai ar nacionaliniai logotipai. Artimiausiu metu bus iš dalies pakeistas ekologinio ūkininkavimo reglamentas – viename iš jo priedų bus pristatytas naujasis logotipas.

„Džiaugiuosi, kad jau turime naują ES ekologiško maisto produkto logotipą, – sakė už žemės ūkį ir kaimo plėtrą atsakinga Komisijos narė Marianna Fischer Boel, kuri pirmoji pasiūlė surengti logotipo konkursą.– Ši iniciatyva padėjo atkreipti dėmesį į ekologiškus maisto produktus, o dabar turime logotipą, kurį visi galės atpažinti. Jis yra gražaus ir dailaus dizaino, todėl tikiuosi, kad nuo šių metų liepos mėn. galėsiu pirkti šiuo logotipu paženklintus produktus.“

REKLAMA
REKLAMA

Geriausias logotipas išrinktas per visoje Europoje vykusį konkursą, kuriame galėjo dalyvauti dailės ir dizaino studentai. Tarptautinė žinomų narių komisija išnagrinėjo beveik 3 500 konkursui pateiktų darbų.

Europos Sąjungą simbolizuojantis lapas – tai lapas, kurį sudaro žaliame fone išdėstytos ES žvaigždės. Tai labai gerai suprantamas ženklas, kuriuo perteikiamos dvi aiškios mintys: gamta ir Europa.

Geriausio logotipo autorius, taip pat antros ir trečios vietos laimėtojai bus pagerbti Europos Komisijos Žemės ūkio ir kaimo plėtros generalinio direktorato surengtoje oficialioje apdovanojimų ceremonijoje, kuri vyks Briuselyje 2010 m. liepos mėn. Šiems trims konkurso laimėtojams bus įteikti 6 000 EUR, 3 500 EUR ir 2 500 EUR apdovanojimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų