REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ūkio ministras Dainius Kreivys šiandien pasveikino „Swedbank“ - trečiąjį banką, pasirašius sutartį su Europos investicijų fondu (EIF) dėl beveik 360 milijonų litų (104 milijonų eurų) kredito linijos Lietuvos smulkaus ir vidutinio verslo įmonėms kredituoti.

REKLAMA
REKLAMA

„Kreditai Lietuvos verslą turi pasiekti per kiek įmanoma trumpą laiką. Džiaugiuosi, kad prie EIF programos pagaliau prisijungė dar vienas bankas, Lietuvoje turintis platų skyrių tinklą. Kreditai turi tapti prieinami kuo platesniam verslo įmonių ratui. Bankus raginsiu nedelsti ir jau netrukus pradėti teikti šiuos kreditus“, – po sutarties pasirašymo sakė D. Kreivys.

REKLAMA

EIF kiek anksčiau jau pasirašė analogiškas sutartis su Šiaulių ir SEB bankais. Bendra pagal EIF administruojamas ES SF paramos priemones verslui lengvatinių kreditų forma prieinama suma iš viso jau pasiekė 1,02 milijardo litų (294 mln. eurų).

„Vienas iš keturių atrinktų bankų iki nustatyto termino sutarties pasirašyti nesugebėjo, todėl kreditavimui per šį banką anksčiau numatyti pinigai bus paskirstyti per kitas ES paramos priemones“, – pabrėžė ministras.

Ūkio nuosmukiui švelninti Ūkio ministerija vykdo dvejų metų trukmės Ekonomikos skatinimo programą, kurios priemonėmis jau yra pasinaudojusios daugiau kaip 4000 įmonių. Priemonėms įgyvendinti skirta suma viršija 3 milijardus litų, tai sudaro daugiau kaip pusę numatytoms priemonėms įgyvendinti planuojamos sumos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų