REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors pasaulinė naftos kaina krinta, Lietuvoje degalai kažkodėl brangsta. Lenkų valdoma Mažeikių bendrovė “Orlen Lietuva” ginasi, kad ji čia niekuo dėta, o kaltę dėl to meta mažmenininkams. Šie rodo pirštais į didmenininkus.

REKLAMA
REKLAMA

Pastaruoju metu naftos kaina pasaulio rinkose mažėjo, tačiau degalai Lietuvoje, priešingai nei kitose Baltijos valstybėse, brango. Šiomis dienomis A-95 markės benzinas jau peršoko 4 litų ribą.

REKLAMA

“Ne, mes tai tikrai savo produkcijos nebranginame, - gynėsi “Orlen Lietuva” atstovas spaudai Jacekas Komaras. - Mūsų gaminami degalai šią savaitę net šiek tiek pigo.”

J.Komaras neatsižadėjo ankstesnių savo teiginių, esą degalų kaina susijusi su naftos kaina. Brangsta nafta - brangsta ir degalai. Ir atvirkščiai. “Naftos kaina sudaro apie 90 proc. degalų kainos”, - ir šįkart patvirtino jis.

Bendrovės “Lietuva Statoil” Pardavimų ir tiekimo departamento direktorius Giedrius Bandzevičius tvirtino priešingai: degalai pastarąją savaitę brango būtent didmeninėje rinkoje. A-95 markės benzino (1 litro) kaina esą išaugo 2 centais, o dyzelino - net 5 centais. Mažmeninėje rinkoje per savaitę benzinas, jo teigimu, 1 centu atpigo, o dyzelino kaina išliko tokia pati.

REKLAMA
REKLAMA

AB “Lukoil Baltija” Baltijos regiono mažmeninės prekybos direktorius Romas Turlinskas patvirtino, kad degalus brangina didmenininkai.

O kaip rinkoje iki šiol viena karaliavusi “Orlen Lietuva” ruošiasi reaguoti į atsiradusios konkurentės - bendrovės “Lukoil Baltija” - veiksmus? Ji, kaip žinoma, ruošiasi prekiauti pigesniais degalais, 10 mln. litrų degalų gabenantis tanklaivis jau pasiekė Klaipėdą.

“Kad “Lukoil” sumanė tai daryti ir daro, tai rodo, kad mes - jokie monopolininkai Lietuvoje, - teisinosi “Orlen Lietuva” atstovas. - Rinka, vadinasi, yra atvira, konkurencinga. Ramiai į tai reaguojame.”

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau kokių atsakomųjų veiksmų lenkai žada imtis, “Orlen Lietuva” atstovas neišdavė.

“Viskas priklausys nuo to, kokie bus “Lukoil” veiksmai, - miglotai aiškino jis. - Kokią kainą savo parduodamiems degalams jie nusistatys, kokios bus kitos sąlygos. Reikia palaukti, viską įvertinti. Pasižiūrėti, kaip keisis rinka. Tada ir atitinkamus sprendimus bus galima priimti.”

A-98 markės benzino kainos, Lt/l

“Lukoil” 4,04

“Statoil” 4,16

“Orlen” 4,12

“Neste” 3,98

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų