REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tik iki vasario 18 dienos verslininkai gali teikti paraiškas dalyvauti nemokamoje programoje susipažinti su Japonijos rinka. 4–5 savaičių programoje galima per trumpą laiką įgyti vadybos įgūdžių, verslo patirties ir praplėsti bendradarbiavimo su Japonija galimybes. Mokymus organizuoja Europos Sąjungos ir Japonijos centras (angl. EU–Japan Centre).

REKLAMA
REKLAMA

Žmogiškųjų išteklių mokymo programa „Japonijos industrijos suvokimas“ (angl. Human Ressources Training Programme – Japan Industry Insight) skirta Europos Sąjungos verslo įmonių atstovams, kurių veikla susijusi su Japonijos rinka, ketinantiems vykti dirbti į Japoniją arba besidomintiems verslo sąlygomis ir galimybėmis šioje šalyje.

REKLAMA

Lietuvos verslininkų dalyvavimo šioje programoje ir apgyvendinimo (išskyrus kelionės) išlaidas apmoka Europos Sąjungos ir Japonijos centras. Daugiau informacijos apie dalyvavimą programoje: http://www.eu-japan.eu/global/business-training/human-resources-training-programme.html

Naujų rinkų įvairiose pasaulio šalyse paieškai ir eksporto skatinimui Ūkio ministerija teigia skirianti didelį dėmesį teikdama paramą iš ES struktūrinių fondų per priemonę „Naujos galimybės“. Pavyzdžiui, 2009 metų rugsėjį pagal šią priemonę 200 tūkstančių litų finansavimas buvo skirtas UAB „Gritpedžiai“ ir Ko juvelyrinių gintaro dirbinių eksporto Japonijos rinkai galimybių didinimo projektui.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo projektu viena didžiausių Lietuvoje gintaro juvelyrinių dirbinių gamintoja UAB „Gritpedžiai“ ir Ko siekia padidinti įmonės produkcijos žinomumą bei pardavimą užsienyje, surasti daugiau užsienio partnerių, didinti aukšto lygio, brangių gintaro dirbinių gamybą. Įgyvendindama projektą įmonė pristato savo produkciją, naujas kolekcijas vienoje didžiausių juvelyrinių dirbinių tarptautinėje parodoje International Jewellery Tokyo 2010 ir 2011 metais, rengia kryptingai orientuotą rinkodaros medžiagą.

2009 metų sausio-lapkričio mėnesiais Lietuvos eksportas į Japoniją sudarė 39 mln. litų. Trečdalį Lietuvos eksporto į Japoniją sudarė įvairių prekių (daugiausia medinių baldų, surenkamųjų statinių) eksportas, antroje vietoje – lazeriai, kiti įtaisai, aparatai, ir jų dalys, trečioje – tekstilės medžiagos ir gaminiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų