REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ne maisto produktų inspekcijos duomenimis, vartotojų skundų dėl prekių ir paslaugų kokybės daugėja. Iš pernai gautų maždaug 2,3 tūkst. beveik du trečdaliai buvo pagrįsti.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat pernai prekyboje nustatyta maždaug penktadaliu daugiau nesaugių gaminių negu užpernai, praneša LTV laida „Šiandien“.

REKLAMA

Tarp 98 nesaugių gaminių, uždraustų pardavinėti, – indai, žaislai, kosmetika, kitos prekės. Dauguma jų atvežtos iš Kinijos.

Daugiausiai vartotojai skundėsi dėl elektrotechnikos prietaisų, mobiliųjų telefonų, avalynės, tekstilės, cheminio valymo prastos kokybės. Iš beveik 2,3 tūkst. skundų du trečdaliai – pagrįsti.

Padaugėjo skundų ir dėl siunčiamų reklaminių pranešimų.

„Jei vartotojas atsisako, nepageidauja tos reklamos, vis tiek siunčia verslininkai, todėl (žmonės) skundžiasi. Šiemet gauta dvigubai daugiau skundų dėl Reklamos įstatymo pažeidimo, pasirašyti 6 Reklamos įstatymo pažeidimo protokolai ir perduoti nagrinėti Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai“, – sako Danutė Vaišvilienė, Ne maisto produktų inspekcijos Paslaugų kontrolės skyriaus vedėja.

REKLAMA
REKLAMA

Į inspekciją vartotojai kreipiasi, kai pardavėjas iš jų nepriima nekokybiškos prekės, negrąžina pinigų, nekompensuoja už prastai atliktą paslaugą.

Tačiau ir patiems pirkėjams dera būti apdairiems, ypač pasirašant prekės ar paslaugos įsigijimo sutartis.

„Kai mums reikia spręsti ginčą, matome, kad sutartyje niekas neaptarta ir todėl mes negalime padėti vartotojui. Ir dar kartą noriu priminti, kad saugotų pirkimo čekį – tai vienas pagrindinių dokumentų“, – teigia Dalia Skučaitė, Ne maisto produktų inspekcijos Teisės skyriaus vedėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak inspekcijos atstovės, neturint pirkimo čekio, patvirtinti pirkimo-pardavimo faktą gali ir gaminio garantinis lapas.

Ne maisto produktų inspekcija, nustačiusi, kad vartotojai skundžiasi pagrįstai, pernai jiems padėjo atgauti beveik 2 mln. litų pakeičiant prekes ar grąžinant pinigus.

Salomėja Pranaitienė, LTV „Panorama“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų