REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LTV skelbia baigusi atranką Į Euroviziją 2010 ir plačiai šneka apie plagiatus: Pasak Eurovizijos muzikinės dalies prodiuserio Jono Vilimo, kai kurios dainos tiesiog neatitiko kokybiškos dainos kriterijaus, dalis atmestos dėl pernelyg didelio artimumo gerai žinomų dainų plagiatui. „Plagiatą sunku įrodyti, tačiau kai kurie motyviniai panašumai buvo tiek akivaizdūs, kad teko iš karto atsisakyti“, – sakė J. Vilimas.

REKLAMA
REKLAMA

Toks kalbėjimas neatsitiktinis. Praėjusių metų atrankoje, kuri nežinia kodėl vadinosi Dainų daina, LTV kartu su LATGA-A buvo susimovusi. Vieno konkurso favoritų Deivio daina Lietuva buvo apšaukta plagiatu. uagadugu apie tai plačiai rašė.

REKLAMA

Šį karta atmestos 45 dainos. Liko neprastas lietuviško popso koncentratas, atmieštas optimistais iš hip hopo ar bliuzo. Aišku, čia griebiu save už liežuvio - Eurovizija jau nėra taip lengvai sutalpinama į vientiso formato rėmus, kaip buvo kažkada, o bizantiškai-balkaniški ritmai tapo dominante. Dar atklysta koks savotiškai besiglobalizuojančio ir pakeliui besiseksualizuojančio Kaukazo skudurinis rokas.

LTV stropiai atidirbinėja rėmėjui Teo, šio Zebrai atiduodama Eurovizijos oficialios svetainės teises ir regalijas bei skelbdama apie tai oficialiu pranešimu.

REKLAMA
REKLAMA

O uagadugu parūpo teisybė. Nes apie ją turėtų garsiai šaukti atlikėjai, kurie ištrauks pirmus pasirodymo numerius. Eurovizijos atrankos koncertai prasidės 21:30 val., o populiarieji LNK Žvaigždžių duetai ir jiems jau beveik nenusileidžiantys TV3 Chorų karai baigiasi dešimtą.

Juk balsuos ne tik žiuri, bet ir TV žiūrovai. Kurių dauguma iki dešimtos lindės LNK ir TV3. Tokių šiuo metu intervale 21:30-22.00 yra arti trečdalio Lietuvos, kai LTV renka vieną trisdešimtąją (3%). Po to žiūrėjimas, kaip rodo šio savaitgalio Bitinukų 2009 patyrimas, gali pakilti 2-3 kartus. Eurovizijos 2009 atrankos atveju šis žiūrėjimo skirtumas, panašu, bus dar didesnis. Nebent būsime nepataisomi optimistai ir tikėsimės, kad įsipūškavusius Žvaigždžių duetų ir Chorų karų garvežius gali sustabdyti pareigingai savo delegavimo į Euroviziją atranką atliekantis LTV traukinukas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Karštai jam to linkime.

Bet netikime.

Todėl tie atrankos dalyviai, kurie dainuos ir gros iki dešimtos, turės mažiau galimybių patekti į kitą atrankos etapą, nei tie, kurie po dešimtos. Nes tuos pirmuosius matys daug mažiau žiūrovų, nei antruosius. O ar balsuosi už nematytus?

Nebent LTV pirmą pusvalandį plepės. Turinčių gerai pakabintą liežuvį ten daug. Vien Zita Kelmickaitė bet ką galėtų negyvai užkalbėti.

Matysime…

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų