REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Draudimo bendrovė „ERGO LIETUVA“ prognozuoja, kad dėl pastarosiomis dienomis Lietuvoje kritusio sniego ir siaučiančios pūgos vairuotojams išmokės apie 1 milijoną litų, o nekilnojamo turto savininkams – 400 tūkst. litų. Į bendrovę dėl žalos atlyginimo jau kreipėsi 375 klientai. Prognozuojama, kad žalų skaičius viršys 500.

REKLAMA
REKLAMA

Nerijus Giedraitis, UADB „ERGO LIETUVA“ Žalų administravimo skyriaus vadovas, teigia, kad daugiausia žalų automobiliams užregistruota Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje. Vidutinė žala siekia apie 2600 litų. Draudimo bendrovė jau rezervavo daugiau nei 625 tūkst. Lt.

REKLAMA

„Žalų skaičius yra perpus didesnis nei įprastomis žiemos dienomis. Daugiausiai žalų patiria vairuotojai, kuomet dėl nevalytų, slidžių kelių, nepasirinkto saugaus greičio ar neįvertinto stabdymo kelio, autoįvykiuose apgadinamos jų transporto priemonės“, - teigia N. Giedraitis. Jis priduria, kad nemažai kreipimųsi sulaukė ir iš kasko draudimu apsidraudusių vairuotojų dėl pagalbos kelyje – per paskutines dienas teko traukti kelias dešimtis užklimpusių ar į griovį nuslydusių automobilių.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėl nepalankių oro sąlygų pastarosiomis savaitėmis registravome kelis kartus daugiau žalų turtui nei įprastą žiemą. Jos siekia apie 400 tūkst. litų“, – sako N. Giedraitis. Šiuo metu vidutinė žala turtui siekia apie 20 tūkst. litų. Žalos turtui dažniausiai kilo dėl trūkusių vandentiekio vamzdžių. Nors tokios turto žalos retesnės, bet jų sukeliami nuostoliai gali dešimtis kartų viršyti nuostolius automobiliui. Dėl užšalusių vamzdžių ne tik dingsta vanduo, bet užliejamos ir patalpos. Pavyzdžiui, Klaipėdoje dėl stipraus šalčio užšalo ir sprogo vandens filtras. Įvykio metu buvo aplietos ne tik buto savininko sienos, bet ir užlieti kaimynai. Preliminariais duomenimis, ši šalčio sukelta žala gali siekti iki 100 tūkst. litų.

Gyventojai turėtų atkreipti dėmesį į tai, kad žala, sukelta nuo šalčio sprogus vamzdžiams, atlyginama tik tuo atveju, jeigu draudimo sutartyje numatyta šalčio rizika arba pasirinktas „visų rizikų“ draudimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų