REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siekdamas kasdien pasiūlyti pirkėjams šviežių ir kokybiškų produktų už mažesnę kainą, IKI prekybos tinklas praneša nuo vasario 1 dienos visų tinkle parduodamų daržovių ir vaisių kainas savo iniciatyva mažinantis iki 40 proc.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai nėra vienkartinė akcija, o socialiai atsakingos, ilgalaikės strategijos dalis. Vaisiai ir daržovės vidutiniškai užima penktadalį pirkinių krepšelio, tačiau, norėdami maitintis sveikai ir kokybiškai, žmonės jų turėtų vartoti gerokai daugiau. Garantuojame, kad, sumažinus vaisių ir daržovių kainas, produktų kokybė nesikeis – jie ir toliau išliks tokie pat švieži ir kokybiški, kaip ir iki šiol“, - sakė IKI prekybos tinklo generalinis direktorius Marcelis Harasztis.

REKLAMA

Pasak jo, sumažinęs parduodamų vaisių ir daržovių kainas prekybos tinklas IKI iš jų neuždirbs jokio pelno ar netgi patirs nuostolį, tačiau įgyvendins savo ilgalaikę strategiją.

Prekybininkų teigimu, žiemos periodas ypač „jautrus kainoms“. Namuose laikomos rudeninio derliaus vaisių ir daržovių atsargos pasibaigia, o pinigų sveikam maistui įsigyti skiriama mažiau, nes padidėja gyventojų išlaidos būstui ir transportui. Atsižvelgiant į sunkmečiu sumenkusį vartojimą, vaisių ir daržovių kainų lygis per praėjusius metus IKI prekybos tinkle jau sumažėjo apie 20 proc. Tai padėjo šių produktų vartojimą padidinti dešimtadaliu. Atsižvelgdama į pirkėjų teikiamą prioritetą lietuviškai produkcijai, IKI teigia siekianti pateikti kuo daugiau vietinių vaisių ir daržovių, kurių dalis sezono metu sudaro ne mažiau nei 60 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų