REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Labiausiai darbuotojų skaičių artimiausiais mėnesiais planuoja didinti paslaugų įmonės – beveik dešimtadalis jų pranešė apie tokius ketinimus.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp pramonės, statybos ir mažmeninės prekybos įmonių, teigiančių, kad galbūt įdarbins naujų žmonių – vos keli procentai.

REKLAMA

„Šio mėnesio verslo tendencijos pagerėjo visų veiklų įmonėse. Tam įtakos turėjo apklaustų įmonių vadovų geresnės paklausos bei tolimesnio veiklos vystymo prognozės artimiausiais mėnesiais. Na, tačiau vieno mėnesio prognozės neleidžia konstatuoti, kad tai yra augimas ar verslo atsigavimas. Tiesiog tai suteikia vilties“, – Lietuvos televizijai sakė Statistikos departamento Įmonių statistikos skyriaus vedėja Antanina Valiulienė.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant vilčių teikiančių tendencijų, statistikai pastebi, kad tarp šalies įmonių vis dar tebėra daugiau ketinančių atleisti darbuotojus.

Daugiausiai tokių planų turi mažmeninės prekybos įmonės – 63 proc. visų apklaustųjų. Toliau artimiausiais mėnesiais mažinti darbuotojų taip pat planuoja pusė statybos, beveik 40 proc. pramonės ir penktadalis paslaugų įmonių.  

Pastebima, kad šio mėnesio apklausa parodė, kad apie atleidimus galvoja mažiau įmonių vadovų, nei galvojo prieš mėnesį. Verslininkai sako, kad tiesiog jau nebėra, ką atleisti.

Irma Janauskaitė

LTV „Panorama“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų