REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siūlymai nacionalizuoti pensijų fondus būtų dar viena vagystė iš milijono dirbančiųjų, kaip tai buvo padaryta su nuvertėjusiais indėliais ir kitais atvejais. Tokios nuomonės laikosi Pensijų fondų dalyvių asociacija, vienijanti būsimuosius privačiai senatvei kaupiančius dirbančiuosius.

REKLAMA
REKLAMA

„Siūlantieji tokius dalykus matyt nėra skaitę šalies Konstitucijos 23 str., kuri numato, kad asmens nuosavybė neliečiama. Tie pinigai, kurie jau sukaupti pensijų fonduose, priklauso mums, būsimiems pensininkams, todėl panašūs siūlymai prilygsta siūlymams paimti iš mūsų ir kitokias santaupas. Jeigu norima ką nors nacionalizuoti, kad „Sodrai“ būtų lengviau, gal vertėtų pradėti nuo tai siūlančio Povilo Gylio asmeninio turto, nes jis, įtariu, nekaupia lėšų pensijų fonduose“, - svarstė Pensijų fondų dalyvių asociacijos pirmininkas Mindaugas Gedeikis.

REKLAMA

Pasak jo, tokie ir panašūs politikų pasisakymai tik dar kartą įrodo, kad Pensijų kaupimo sistema yra būtina, nes tik tokiu būdu nuo populistų ir tik trumpalaikių tikslų siekiančių politikų bus galima apsaugoti būsimųjų pensininkų pajamas senatvėje.

„Prieš šešerius metus startavo Pensijų kaupimo sistema, ir valstybė įsipareigojo mums, Sistemos dalyviams, mokėti po 5,5 proc. įmokų. Tačiau jau po keleto metų, atėjus krizei šių įsipareigojimų atsisakoma. Jau pasiekėme, kad šis klausimas atsidurtų Konstituciniame Teisme, tačiau toks atmestinas valstybės požiūris į savo pačios įsipareigojimus žlugdo pasitikėjimą ja“, - sakė M. Gedeikis.

REKLAMA
REKLAMA

Asociacijos nuomone, visas pasaulis turi sukūręs pensijų fondų sistema ir sėkmingai ja naudojasi, todėl siūlymai eiti kitu keliu, jo net neturint, būtų naivūs arba labai neatsakingi.



Apie Pensijų fondų dalyvių asociaciją

2009 metų gegužės pabaigoje įregistruota Pensijų fondų dalyvių asociacija ketina suvienyti privačiuose pensijų fonduose pensijas kaupiančius asmenis bei ginti jų interesus. Asociacijos veikla nukreipta į pensijų įmokų keitimo teisėtumo užtikrinimą – Asociacija jau kreipėsi į teismus dėl pensijų fondų dalyvių pažeistų teisių apgynimo. Asociacija sieks pensijų fondų valdytojų maksimalaus efektyvumo pensijų fondų dalyvių naudai. Ji taip pat ketina šviesti visuomenę bei sieks daryti įtaką teisės aktų, susijusių su pensijų fondų dalyvių teisėmis ir teisėtais interesais, kūrimą, keitimą, papildymą ar pripažinimą netekusiais galios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų