REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo nariai Mantas Varaška ir Gintaras Songaila pateikė siūlymus, kaip skatinti bei užtikrinti  skaitmeninės televizijos diegimo procesą ir apginti analoginės televizijos vartotojų teisėtus lūkesčius.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš  metus Lietuvos Respublikos Vyriausybė nutarė, kad 2012 m. spalio mėnesį bus nutrauktos analoginės televizijos transliacijos. Iki šios datos daugiau kaip 600 000 namų ūkių turi būti pasirengę perėjimui – nusipirkti skaitmeninį signalą galinčius priimti imtuvus arba pasirinkti kitus transliacijų būdus – sudaryti sutartis su kabeliniais arba kitais operatoriais.  

REKLAMA

Seimo narių  įsitikinimu, procesą valdantys valdininkai neinicijuoja būtinų  sprendimų ir didelė dalis į socialinį vyksmą  žiūri technokratiškai ir formaliai. Šiuo metu sukurtas nacionalinis skaitmeninių siųstuvų tinklas, tačiau jo signalais naudojasi tik apie 5000 vartotojų.  

„Manau, Vyriausybė turi priimti papildomus sprendimus dėl analoginio ryšio televizijos imtuvų prekybos kontrolės, kuri leistų patirti mažesnes analoginės televizijos vartotojų teisėtų lūkesčių kompensavimo išlaidas. Taip pat būtina į analogines televizijos išjungimo procesą įtraukti visas valstybines ir nevyriausybines vartotojų teises ginančias institucijas bei organizacijas, užtikrinti valstybės pasienio teritorijose gyventojų galimybes matyti lietuviškus skaitmeninės televizijos kanalus ir įsipareigoti valstybei kompensuoti vartotojų išlaidas, įsigyjant naujus skaitmeninės televizijos imtuvus 2010-2012 metais – teigia M. Varaška.“

REKLAMA
REKLAMA

Pasak G. Songailos, labai svarbu, kad visi perkantieji skaitmeninės televizijos imtuvus galėtų pasinaudoti Gyventojų pajamų mokesčio lengvata. Tai esą labai pasiteisino skatinant asmeninių kompiuterių ir interneto prieigos pirkimą.

Įstatymų pataisų rengėjai ragina Vyriausybę tobulinti analoginės televizijos išjungimo ir skaitmeninės televizijos skatinimo programos įgyvendinimo eigą, atsižvelgiant į Seimo narių Manto Varaškos ir Gintaro Songailos užregistruotą Seimo Rezoliuciją.   

Pagal galiojantį Vyriausybės nutarimą, pilnai skaitmentinė televizija turi būti įdiegta iki 2012 metų. Tuomet Lietuvos radijo ir televizijos centras nebeprivalėtų užtikrinti analoginės televizijos transliavimo.

Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų