REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį savaitgalį oro temperatūrai nukritus žemiau 20 laipsnių šalčio, techninės pagalbos kelyje tarnybos sulaukė keturis kartus daugiau iškvietimų dėl užšalusių automobilių ir neužvedamų variklių.

REKLAMA
REKLAMA

Pagalbos labiausiai prireikė didžiųjų miestų – Kauno ir Vilniaus vairuotojams.

„Šį rytą į darbus skubančius vairuotojus pasitiko nemaloni staigmena – neužsivedantys varikliai. Didesnis nei įprasta šaltis iškrovė automobilių akumuliatorius ir tai sukėlė daugiausiai problemų didmiesčių vairuotojams, nes dauguma jų automobilius laiko ne garažuose, o namų kiemuose“, – sakė „PZU Lietuva“ Vilniaus žalų centro vadovas Modestas Žilionis.

REKLAMA

Pasak M. Žilionio, daugelis vairuotojų, radę užšalusius automobilius, prašo kaimynų ar draugų pagalbos norėdami pasikrauti savo akumuliatorių nuo kito automobilio akumuliatoriaus.

„Taip pagelbėti galima nuosavuose namuose ar erdviuose kiemuose laikomiems automobiliams. Užšalusio automobilio tempimas kieme gali baigtis eismo įvykiu – šaltą automobilį sunkiau valdyti, sunkiau išlaikyti saugų atstumą nuo kitų transporto priemonių. Jau esame užregistravę eismo įvykių, kai tempiant automobilius kiemuose apgadinami keli šalia stovintys automobiliai. Rekomenduojame vairuotojams nerizikuoti ir kreiptis pagalbos į specialistus, kurie nemokamai pagelbės kasko draudimu apsidraudusiems ir techninės pagalbos kelyje paslaugą užsisakiusiems  vairuotojams“, – pabrėžia M. Žilionis.

REKLAMA
REKLAMA

Specialistai atkreipia dėmesį, jog esant šaltiems orams būtina papildoma automobilio priežiūra, o jį užvedant padeda keletas praktinių gudrybių:

Akumuliatorius yra jautriausia šalčiui automobilio dalis, ypač, jei jo eksploatavimo laikas eina į pabaigą. Akumuliatorių reikėtų keisti kas tris metus, o įsigyjant naują prietaisą vertėtų investuoti į aukštesnės kokybės gaminį.

Esant žemai temperatūrai automobilį bus lengviau užvesti, jei įjungdami automobilio degimą trumpam įjungsite  automobilio šviesas – taip užvedimo metu variklį sukantis starteris gaus stipresnę srovę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Akumuliatorius išeikvos mažiau energijos, jei prieš pasukant degimo raktelį įminsite sankabos pedalą.

Šalčių metu nelaikykite automobilio kuro bako pustuščio, nes jame kondensuojasi drėgmė ir gali užšalti kuro padavimo sistema. Taip atsitikus automobilį tenka transportuoti į šildomas patalpas ir geriausiu atveju gaišti laiką laukiant, kol sistema atšils.

Nereikia taupyti perkant pigesnius tepalus.

Žiemai geriau įsigyti kiek brangesnius sintetinius ar pusiau sintetinius mažo klampumo tepalus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų