REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Statistikos departamentas praneša, kad 2009 metų lapkritį, palyginti su spaliu, eksportuotų prekių kainos padidėjo 1 procentu, o importuotų prekių – 0,7 procento.

REKLAMA
REKLAMA

2009 metų lapkritį, palyginti su spaliu, bendra­jam eksportuotų prekių kainų pokyčiui didžiausią įtaką turėjo 1,1 procento padidėjusios pagamintų produktų kainos. Iš pagamintų produktų 6,2 procento padidėjo rafinuotų naftos produktų, 0,9 – maisto produktų, 1,6 – medienos ir medienos gaminių, išskyrus baldus, 3,1 – pagrindinių metalų bei 2,2 procento sumažėjusios chemikalų ir chemijos pramonės gaminių, 2,4 – niekur kitur nepriskirtų mašinų ir įrangos, 2 procentais – kompiuterinių, elektroninių ir optinių gaminių, 1,9 procento – elektros įrangos kainos. Taip pat įtakos turėjo 1,8 procento padidėjusios žemės ūkio produktų ir 7,9 procento sumažėjusios atliekų surinkimo, tvarkymo ir šalinimo, medžiagų atgavimo produkcijos kainos.

Didžiausią įtaką bendra­jam importuotų prekių kainų pokyčiui turėjo 2,6 procento pabrangusi žalia nafta ir gamtinės dujos, iš pagamintų produktų – 11,9 procento rafinuoti naftos produktai, 1,2 – metalo gaminiai, išskyrus mašinas ir įrenginius, 2,2 – kitos pagamintos prekės bei 2,4 procento sumažėjusios  kompiuterinių, elektroninių ir optinių gaminių, 0,7 – variklinių transporto priemonių, priekabų ir puspriekabių, 4,8 – odos ir odos dirbinių, 1,4 – tekstilės gaminių kainos. Taip pat įtakos turėjo 4 procentais padidėjusios žemės ūkio produktų kainos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų