REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija švelnina poziciją dėl gyvūninės kilmės produkcijos eksporto. Dar pavasarį kilo skandalas, kai kelioms Lietuvos pieno perdirbimo įmonėms dėl produkcijoje aptiktų antibiotikų pėdsakų buvo uždrausta ją įvežti į Rusiją.

REKLAMA
REKLAMA

Vadovaujantis naująja tvarka, į Rusijos Federaciją leidžiama įvežti ir tokius pieno produktus, kuriuose gali būti iki 10 mikrogramų antibotikų viename kilograme.

REKLAMA

Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) informuoja, kad naujieji laboratorinių tyrimų reikalavimai importuojamai gyvūninei produkcijai įsigaliojo nuo sausio 13 -osios. Apie pakeitimus mūsų šalies ŽŪM vadovus Berlyne vykusioje tarptautinėje parodoje "Žalioji savaitė 2010" informavo Rusijos Federacijos Žemės ūkio ir maisto ministerijos Veterinarijos departamento generalinio direktoriaus pavaduotojas Nikolajus Vlasovas.

Pagal naują tvarka antibiotikų koncentracijos maisto produktuose ribos skirstomos į tris grupes: pirma grupė – jei antibiotikų koncentracija laboratorinių tyrimų metų nustatyta < 7,2 mikrogramai/kg, privalo būti priimti neatidėliotini sprendimai dėl šių produktų realizavimo; antra grupė - jei antibiotikų koncentracija laboratorinių tyrimų metų nustatyta ≥ 12,8 mikrogramai//kg, priimti sprendimus dėl šių produktų reeksporto ar kitas Rusijos Federacijos teisės aktuose numatytas priemones; trečia grupė - jei antibiotikų koncentracija laboratorinių tyrimų metų nustatyta ≥ 7,2 ir <12,8 mikrogramai//kg, atlikti pakartotinus laboratorinius tyrimus ir pagal gautus rezultatus priimti sprendimus dėl tolesnio realizavimo ar reeksporto.

Indrė Sesartė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų