REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Regitra“ primena, kad įsigijus Lietuvoje jau registruotą transporto priemonę privaloma ją perregistruoti savo vardu per 15 kalendorinių dienų po to, kai pardavėjas (valdytojas) pranešė VĮ „Regitra“ apie transporto priemonės pardavimą (perleidimą).

REKLAMA
REKLAMA

To neatlikus per nustatytą terminą, nuo vasario 1 d. ji bus automatiškai išregistruota. Viešajame eisme draudžiama naudoti išregistruotas transporto priemones.

REKLAMA

2006 m. pakeitus transporto priemonių registravimo tvarką, pasitaikė nemažai atvejų, kai  transporto priemones įsigiję asmenys neregistravo jų savo vardu. Dėl to, kad pirkėjas nespėjo ar galbūt piktavališkai vengia perregistruoti transporto priemonę, pardavėjui galėjo atsirasti nuo jo nepriklausančių įpareigojimų.

Nustatytus perregistravimo terminus praleidęs naujasis transporto priemonės savininkas automatiškai išregistruotą transporto priemonę galės vėl įregistruoti teisės aktų nustatyta tvarka. VĮ „Regitra“ padalinyje jis turės pateikti ne tik visus būtinus dokumentus, bet ir norimą įregistruoti transporto priemonę.

REKLAMA
REKLAMA

VĮ „Regitra“ yra sudariusi galimybę internete nemokamai pasitikrinti, ar transporto priemonė jau perregistruota (įregistruota). Tinklalapyje regitra.lt pasinaudojus elektronine paslauga „Transporto priemonių paieška“, galima rasti informacijos, ar transporto priemonė įregistruota, ar deklaruota apie jos pardavimą, ar ji jau išregistruota.

Nuo šių metų pradžios paieškoje papildomai pateikiama duomenų apie asmenų (savininkų ir naudotojų), kurių vardu transporto priemonė buvo įregistruota Lietuvoje, skaičių.

Naujus perregistravimo terminus numatantys Motorinių transporto priemonių ir jų priekabų registravimo taisyklių pakeitimai įsigaliojo šių metų sausio 1 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų