REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

uagadugu yra televizinis blogas ir jam pagal jo paskirtį derėtų sumuoti televizinius metus. Bet tai nėra paprastai padaroma, nes televizijos žiūroviniai metai yra sezoniniai, o ne kalendoriniai. Todėl ir viščiukai skaičiuojami liepos mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, nuo realybės nepabėgsi. Žiniasklaidos įmonių savininkai skaičiuos finansinių metų rezultatus. Ir, panašu, kad neliks patenkinti. Kritus reklamos rinkai virš 30%, sunku tikėtis pelnų. Greičiau atvirkščiai. Skaičiai bus raudoni.

REKLAMA

Nors ir džiaugiamės dėl Lietuvos eksporto didėjimo, bet jis tiesioginio poveikio Lietuvos reklamos rinkai nedaro. Reiks sulaukti vidinės rinkos pagyvėjimo. O tai atsitiks ne anksčiau, nei 2011 pradžioje. Taigi ateinantys metai gali būti dar sunkesni, nei šie.

Žiūrint į kanalų perspektyvas, uagadugu nustebtų, jei po poros metų lietuvių rankose liktų bent viena televizija. Nors to labai norėtųsi.

Manome, kad žymiai greičiau krizės pančius nusimetančių užsienio šalių žiniasklaidos konglomeratams lietuviškos televizijos bus labiau nei įperkama prekė.

REKLAMA
REKLAMA

Tie, kurie ilgai spardėsi, gali ir pasirašyti.

Beje, eterinį televizijos signalą transliuojančioms televizijoms silpstant, stiprėja kabeliniai operatoriai, kurių pajamos didėja.

Tai irgi sukelia tam tikrų minčių. Svorio centras keičiasi.

Didžiųjų televizijų savininkai turėtų būti panirę į sunkius apmąstymus. Tigro metais gali tekti priimti nemalonius sprendimus.

Visuomeninis transliuotojas stovi ne ekonominio nuosmukio nuošalyje, o avangarde. Nors jis negali bankrutuoti, 2009 metų finansiniai rezultatai bus katastrofiški.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalta vadyba. Turime omeny ir administraciją, ir LRT tarybą. Paradoksalu, bet po to, kai LRT pradėjo vadovauti dabartinė administracija, vadybiniu atžvilgiu LRT yra labiausiai susiklausiusi nuo pat LRT Įstatymo dabartinės redakcijos įsigaliojimo. Administracija ir Taryba, jei nematytume poros disidentų, čia drumsčiančių vandenį ir karts nuo karto keliančių nemalonius administracijai klausimus, žengia koja kojon tarsi į šviesų rytojų. Jei netikite, palyginkite ir pavartykite LRT tarybos posėdžių, vykusių LRT vadovaujant ankstesnėms administracijoms, protokolus. Kokios ten aistros virdavo! Dabar malonus štilis. Jokio diskomforto. Puikios sąlygos darbuotis.

REKLAMA

Bet, panašu, būtent todėl ir nedirbama.

Neturime supratimo, kokios LRT vadovų ir Tarybos perspektyvos kitais metais. Tik mums visiškai aišku, kad dabartinės sunkios ekonominės situacijos jie suvaldyti negali.

Baigdami metus šiuo rašiniu, dėkojame uagadugu skaitytojams, televizijoms, kad jos yra, o todėl turime apie ką rašyti; prodiuseriams, TV veidams, komentatoriams, visiems uagadugu padėjusiems ir nepadėjusiems.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų