REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį pasaulinėje valiutų rinkoje vyko labai rami prekyba. Didžiojoje Britanijoje, Kanadoje, Australijoje, Šveicarijoje, Vokietijoje ir Naujojoje Zelandijoje vakar buvo nedarbo diena. Išeiginė D.Britanijoje turėjo labai didelės įtakos rinkos likvidumui, kadangi per Londono finansinius centrus atliekami sandoriai sudaro apie 34 proc. visos prekybos apyvartos. Nors Tokijo ir JAV rinkos veikė pilnu pajėgumu, tačiau ir jose buvo jaučiamos šventinės nuotaikos.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindiniai JAV akcijų rinkos indeksai Dow Jones, Nasdaq ir S&P 500 vakar pakilo į metų aukštumas. Jokių svarbių ekonominių žinių nebuvo sulaukta. 0.12 proc.-0.26 proc. indeksų augimą įtakojo mažas rinkos likvidumas bei toliau rinkose vyraujanti „Kalėdinio ralio” nuotaika.

Naftos žaliavos kaina kilo iki 78.5 JAV dolerių už barelį, aukso kaina beveik nepakito ir liko svyruoti ties 1106.7. Vakar prekyba tauriaisiais metalais, vertinant pagal kainų judėjimą, buvo aktyvesnė nei valiutomis.

REKLAMA

Euro ir JAV dolerio valiutų poros kursas smuktelėjo 10 p. iki 1.4379. Pirmoje dienos pusėje euras rodė stiprėjimą ir kursas buvo pasiekęs 1.4414 lygį. Svarbių naujienų nebuvo skelbta. Vakar Kinijos centrinio banko vadovai sukritikavo prekybos partnerius dėl galimo protekcionizmo ir pareiškė, kad nemato priežasčių, dėl kurių turėtų imtis juanio stiprinimo. Europai ir eurui naujienos iš Kinijos turėtų būti svarbios, kadangi ES tampa kone svarbiausia Kinijos prekybos partnerė. Be to, Kinija diversifikuodama savo valiutos rezervus ko gero pirmenybę teiktų eurui.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiosios Britanijos svaro ir JAV dolerio valiutų poros kursas pakilo nuo 1.5983 iki 1.60. Kiek dinamiškesnė prekyba vyko euro ir D. Britanijos svaro valiutų pora, tačiau dieninis pokytis buvo neženklus. „Hometrack" duomenimis, D.Britanijoje gruodį metinis namų kainų kritimas siekė 1.9 proc. Tai buvo mažiausias metinis kainų smukimas nuo 2008 metų gegužės mėnesio.

JAV dolerio ir Japonijos jenos kursas pasistiebė 0.23 proc. iki 91.62. JAV dolerį palaikė kylantys fondų rinkos indeksai. Paskelbti Japonijos makroekonominiai duomenys leidžia manyti, kad tekančios saulės šalyje padėtis gerėja. Mažmeninės prekybos apimtys sumažėjo 1 proc. (prognozuotas -1.1 proc.), pramonės produkcija išaugo 2.6 proc. (prognozuota 2.5 proc.). Eksporto apimtys iš Azijos padidėjo pirmąsyk per daugiau nei metų laikotarpį. Atsigaunanti tarptautinė paklausa sumažino įtampą dėl galimų stiprėjančios jenos neigiamų padarinių. Taip pat įtampa sumenko ir dėl galimo pakartotinio ekonomikos nuosmukio.

Šiandien investuotojai sulauks keleto pakankamai svarbių makroekonominių rodiklių. Bus skelbiamas Šveicarijos UBS vartojimo indikatorius, Vokietijos vartotojų kainų indeksas, JAV S&P/CS Composite būsto kainų indeksas. Svarbiausias šiandien pranešamas rodiklis – JAV vartotojų pasitikėjimo indeksas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų