REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulinėje finansų rinkoje Kalėdinė prekyba buvo rami. Visą praėjusią savaitę pagrindinės valiutų poros nerodė labai didelių svyravimų. Iš rinkos šiuo metu yra pasitraukę didieji žaidėjai, todėl rinkos likvidumas bei aktyvumas yra ženkliai sumažėjęs. Šią savaitę situacija iš esmės neturėtų keistis.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį JAV akcijų indeksai Dow Jones ir S&P 500 kilo po 0.5%. Tikėtina, kad jau praėjusią savaitę prasidėjęs Kalėdinis ralis gali tęstis ir likusias keturias dienas iki Naujųjų metų. Akcijų rinkoje prekybos apyvarta taip pat yra stipriai sumenkusi.

REKLAMA

EUR/USD valiutų poros kursas ketvirtadienį pakilo 0.3% iki 1.4380. Penktadienį ženklesnio svyravimo pagrindinės valiutų poros kursas nerodė. Ketvirtadienį paskelbti JAV grynieji ilgalaikio vartojimo prekių užsakymai (2%) buvo geresni nei prognozuota (1.1%), tačiau bendrieji užsakymai augo 0.2% ir nepateisino analitikų lūkesčių (0.6%). Savaitinės bedarbių paraiškų skaičius siekė 452 tūkst. ir buvo mažesnis nei laukta (471 tūkst.). Nors praėjusią savaitę euras sustiprėjo prieš JAV dolerį, tačiau iniciatyva išlieka dolerio pirkėjų rankose. Sunku pasakyti, ar eurui padeda brangti kylantys JAV fondų rinkos indeksai, kadangi kurį laiką indeksai ir JAV dolerio kursas buvo pradėję judėti viena kryptimi. Tačiau praėjusi savaitė buvo labiau palanki su rizikingesniais aktyvais siejamoms valiutoms.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien svarbių makroekonominių rodiklių iš JAV ir Europos nebus skelbiama. D.Britanijoje ir Kanadoje tęsiasi Kalėdinės atostogos. Prekyba turėtų būti sekli ir didelių posūkių ko gero nebus. Nebent bus sulaukta netikėtų naujienų ar komentarų, tačiau švenčių metų pagrindiniai „komentatoriai“ turėtų būti linkę tylėti.

GBP/USD kursas nesugebėjo pabrangti ir liko svyruoti 1.59-1.60 ribose. Naujienų iš D. Britanijos nebuvo skelbta. Svaro kursą labiausiai veikia investuotojų spėlionės dėl galimų Anglijos centrinio banko veiksmų. Paskutinė ataskaita parodė, kad sprendimas nedidinti aktyvų supirkimo programos buvo vieningas. Visgi iš banko atstovų komentarų galima suprasti, kad galimybės įlieti į rinką dar daugiau svarų, nėra kategoriškai atsisakoma. Svaro kursas turi potencialo smukti žemiau 1.59 ir kristi iki 1.58. Galimas pasipriešinimas ties 1.60 yra labiau psichologinio pobūdžio.

USD/JPY per paskutines praėjusios savaitės prekybos dienas labai neženkliai pajudėjo žemyn. JAV dolerį palaiko geros naujienos iš JAV bei kylantys JAV akcijų rinkos kursai. Šiandien ryte Japonija paskelbė nemažai ekonominių rodiklių. Mažmeninės prekybos apimtys sumažėjo 1% (prognozuotas -1.1%), pramonės produkcija išaugo 2.6% (prognozuota 2.5%), vidutinio atlyginimo dydis smuko 2.8% (prognozuota -1.8%).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų