REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ateinančiais metais „Swedbank“ paskolų portfelis Lietuvoje turėtų dar trauktis. Tokią nelinksmą naujieną iš banko vadovų trečiadienį išgirdo Premjeras Andrius Kubilius ir finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, Vyriausybėje apsilankę „Swedbank" banko Baltijos bankininkystės vadovas Hakanas Bergas (Hakan Berg) ir „Swedbank" vadovas Lietuvoje Antanas Danys Premjerą patikino, kad bankas aktyviai teikia paskolas studentams, taip pat yra nusiteikęs dalyvauti naujojoje daugiabučių renovavimo programoje.

REKLAMA

Kaip po susitikimo sakė A. Kubiliaus patarėjas Mykolas Majauskas, „Swedbank" vadovai teigė, kad banko paskolų portfelio susitraukimas ateinančiais metais priklausys nuo to, kiek dar trauksis šalies BVP.

„Matome aukštas tarpbankines palūkanas, susitraukiantį paskolų portfelį. Yra informacijos, kad tas paskolų portfelis Lietuvoje susitraukė greičiau nei Latvijoje ar Estijoje. Taip pat matome, kad paskolų portfelio kokybė prastėja", - paklaustas apie ką kalbėjosi su banko vadovais, pasakojo M. Majauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau, pasak jo, esama ir gerų naujienų, nes „Swedbank" sutinka dalyvauti naujojoje daugiabučių renovavimo programoje, o paskolų studentams programoje „Swedbank" dalyvauja aktyviausiai iš visų Lietuvoje veikiančių bankų.

M. Majausko teigimu, Premjeras ir finansų ministrė kėlė klausimą ir dėl ateinančių metų banko skolinimo politikos.

„Premjeras griežtai ir aiškiai paklausė, kokia yra „Swedbank" pozicija, nuomonė ir prognozės dėl ateinančių metų paskolų portfelio. Kitais metais bankas mato nedidelį paskolų portfelio susitraukimą", - sakė Premjero patarėjas.

Jo teigimu, „Swedbank" vadovai patikino, kad banko paskolų portfelis priklausys nuo kitų metų šalies ekonomikos susitraukimo ar atsigavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų