REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Galimo neteisėto susitarimo tarp vaistų tiekėjų ir didmeninės prekybos atstovų aplinkybės bus narpliojamos toliau. Tęsiant tyrimą, įstatymo galimo pažeidimo kvalifikavimas gali pasikeisti, o įtariamų ūkio subjektų sąrašas pasipildyti.

REKLAMA
REKLAMA

Konkurencijos taryba, visapusiškai įvertinusi tyrimo metu nustatytas aplinkybes, bei atsižvelgusi į proceso šalių posėdžio metu pareikštus argumentus, nutarė grąžinti papildomam tyrimui atlikti bylą dėl ūkio subjektų, užsiimančių didmenine prekyba vaistais, medicinos prekėmis ir medicinos prietaisais, bei šių ūkio subjektų asociacijos veiksmų atitikties Lietuvos Respublikos konkurencijos įstatymo 5 straipsnio ir Sutarties dėl Europos Sąjungos veikimo 101 straipsnio (buvęs Europos Bendrijos steigimo sutarties 81 straipsnis) reikalavimams.

REKLAMA

Tyrimą atlikę pareigūnai Konkurencijos tarybai siūlė pripažinti, kad vaistų tiekėjai ir vaistų didmeninės prekybos bendrovės sudarė vertikaliuosius susitarimus, kuriais buvo apriboti klientai, kuriems didmenininkas gali parduoti sutartyje numatytas prekes, ir kuriais gamintojai apribojo didmenininkų galimybes nustatyti savo pardavimų kainas.

Konkurencijos taryba nutarimą dėl papildomo tyrimo atlikimo priėmė įvertinusi proceso šalių išsakytas naujas aplinkybes ir padariusi išvadą, kad turėtų būti tinkamai nustatytos visos su šiuo tyrimu susijusios faktinės aplinkybės, galinčios turėti reikšmės ūkio subjektų veiksmų vertinimui konkurencijos teisės prasme, o taip pat nuodugniai išanalizuotas teisinis reglamentavimas, susijęs su vertikaliaisiais ūkio subjektų santykiais.

Konkurencijos taryba, priėmusi nutarimą dėl papildomo tyrimo, neatmeta galimybės, kad gali keistis tiek Konkurencijos įstatymo galimo pažeidimo kvalifikavimas, tiek ir pažeidimu įtariamų ūkio subjektų sąrašas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų