REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per šių metų lapkričio mėnesį gyventojų pradelsti įsiskolinimai išaugo daugiau nei 54 mln. litų ir siekia 1,2 mlrd. litų, skelbia kreditų biuras „Creditinfo“. Lapkritį gyventojų pradelsti įsiskolinimai augo lėčiau nei spalį, kuomet skolos didėjo 79 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Lapkritį vėl galime įžvelgti teigiamas tendencijas – gyventojų pradelstos skolos augo lėčiausiai per pastaruosius keturis mėnesius. Nors per praėjusį mėnesį, lyginant su spaliu, gyventojai padengė mažiau pradelstų įsiskolinimų, tačiau jie stengiasi laiku susimokėti už elektrą, mobilų bei fiksuotą telefono ryšį ir skolos šioms įmonėms beveik neauga. Tačiau ir toliau gyventojams sunkiausia vykdyti įsipareigojimus bankams“, – teigia kreditų biuro „Creditinfo“ generalinis direktorius Andrius Bogdanovičius.

REKLAMA

Daugumą prasiskolinusių Lietuvos gyventojų sudaro vyrai. Jiems atitenka 70 proc. visų pradelstų skolų, o moterims – 30 proc. Vidutinė vieno vyro pradelsto įsiskolinimo suma siekia 4 227 litus, o vienos moters – 3 134 litus.

Daugiausiai pradelstų įsiskolinimų turi 30-34 metų vyrai ir moterys, o mažiausiai 18-19 metų amžiaus grupės bei 55 metų ir vyresni gyventojai. Beveik pusė visų gyventojų pradelstų įsiskolinimų atitenka 25-36 metų vyrams ir moterims.

REKLAMA
REKLAMA

Iš visų Lietuvos gyventojų pradelstų įsiskolinimų vilniečiai yra sukaupę 45 proc., klaipėdiečiai – 15 proc., kauniečiai – 14 proc. Pagal pradelstų skolų dydį Vilniuje ir Klaipėdoje moterys lenkia vyrus, o Kaune daugiau įsiskolinimų turi vyrai nei moterys.

Labiausiai prasiskolinusiais miestais pagal gyventojų ir pradelstų įsiskolinimų skaičiaus santykį ir toliau išlieka Akmenė, Šilutė, Šilalė, Kelmė, Ukmergė, o mažiausiai prasiskolinusiais – Neringa, Lazdijai, Birštonas, Skuodas ir Molėtai. Pagal šiuos rodiklius labiausiai prasiskolinusiųjų miestų sąraše Klaipėda yra 14 vietoje, Kaunas – 24, o Vilnius – 29.

Daugiausiai įsiskolinimų Lietuvos gyventojai turi finansinėms įstaigoms, o likusią jų laiku negrąžintų įsiskolinimų dalį sudaro skolos telekomunikacijų, skirstomųjų tinklų įmonėms ir kt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų