REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lapkritį oro bendrovė „airBaltic“ per Lietuvos ir Latvijos oro uostus skraidino 207,1 tūkst. keleivių – tai 9 proc. daugiau nei tuo pačiu metu pernai.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso šiemet „airBaltic“ skraidino 2 mln. 541 tūkst. keleivių – 6 proc. daugiau nei pernai. Oro bendrovė toliau išlaiko gerą lėktuvų užpildymo rodiklį – lapkritį oro bendrovės lėktuvai skrido su vidutiniškai 65 proc. užimtų vietų, o tai 7 proc. daugiau nei praėjusių metų lapkritį.



Bendras keleivių skaičius toliau auga

REKLAMA

Praėjusį mėnesį „airBaltic“ atliko 1 proc. mažiau skrydžių, tačiau skraidino 17,5 tūkstančiais daugiau keleivių palyginti su praėjusių metų lapkričiu. Per 11 šių metų mėnesių atliko 42 142 skrydžius, praėjusiais metais – 44 038. Lėktuvų salonai vidutiniškai per 11 mėnesių buvo užimti 69 proc. – 7 procentiniais punktais daugiau nei pernai.



Vilniaus oro uoste – 60 proc. lėktuvų užimtumas

Lapkričio mėnesį „airBaltic“ lėktuvai per Vilniaus oro uostą skrido su 60 proc. užimtų vietų – tai 7 p.p. daugiau nei tuo pačiu metu pernai. Per 11 mėnesių lėktuvų salonai buvo užpildyti vidutiniškai 64 proc., o pernai šiuo laikotarpiu užpildymas sudarė 60 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Lapkritį „airBaltic“ iš ir į Vilniaus oro uostą skraidino 21,25 tūkst., pernai tuo pačiu metu – 40,14 tūkst. keleivių. Skrydžių lapkričio mėn. atlikta 410. Šių metų sausio-lapkričio mėn. oro bendrovė Vilniaus oro uoste aptarnavo 324,58 tūkst. keleivių, pernai tuo pačiu laikotarpiu – 649,4 tūkst. keleivių.



Kauno ir Palangos oro uostuose aptarnauta po pora tūkstančių keleivių

Lapkritį per Kauno oro uostą su „airBaltic“ vyko 2118, per Palangos oro uostą – 1937 keleiviai. „airBaltic“ lėktuvai šiuose oro uostuose kilo ir leidosi atitinkamai 112 ir 94 kartus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš viso nuo birželio per Kauno oro uostą su „airBaltic“ skrido 15,7 tūkst., per Palangos oro uostą balandžio-lapkričio mėn. – 24,1 tūkst. keleivių.

„airBaltic“ lėktuvai praėjusį mėn. net 94 skrydžius iš šimto atliko numatytu metu arba ne ilgesniu kaip 15 minučių uždelsimu (punktualumo rodiklis sudarė 94,3 proc.).

Tarp švenčių – vietiniai skrydžiai Lietuvoje

Šventiniu laikotarpiu „airBaltic“ atliks papildomus skrydžius tarp Vilniaus, Palangos ir Kauno. Iš Vilniaus į Palangą oro bendrovės lėktuvas skris gruodžio 26 d., iš Palangos į Kauną – gruodžio 25 d., o iš Vilniaus į Kauną – gruodžio 28 d. „Šiems skrydžiams bus taikomos specialios bilietų kainos. Iš Vilniaus į Palangą arba į Kauną bus galima nuskristi už 55 litus, iš Palangos į Kauną – už 49 litus. Už perkamus „airBaltic“ kasose bilietus nebus taikomas aptarnavimo mokestis, taigi nuskristi bus pigiau nei važiuoti autobusu“, – sako oro bendrovės korporatyvinės komunikacijos koordinatorė Rosita Sakalauskaitė.

Dar šiais metais, nuo gruodžio 18 d. „airBaltic“ atnaujins tiesioginius skrydžius iš Vilniaus oro uosto populiariomis kryptimis. Iki Kalėdų oro bendrovė pradės skraidyti iš Vilniaus į Paryžių, Berlyną ir Miuncheną, o iškart po Naujųjų – į Amsterdamą ir Romą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų