REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį pasaulinėje valiutų rinkoje vyko pakankamai permaininga prekyba. Nors daug labai reikšmingų makroekonominių rodiklių nebuvo skelbiama, tačiau valiutų kursus veikė centrinių bankų vadovų komentarai.



Nustebino prasti duomenys iš Vokietijos

Pirmadienį pasaulinėje valiutų rinkoje vyko pakankamai permaininga prekyba. Nors daug labai reikšmingų makroekonominių rodiklių nebuvo skelbiama, tačiau valiutų kursus veikė centrinių bankų vadovų komentarai.



Nustebino prasti duomenys iš Vokietijos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Europos akcijų rinkos pokyčius parodantis FTSEurofirst 300 indeksas smuktelėjo 0,5 proc. Pagrindiniai JAV akcijų rinkos indeksas Dow Jones beveik nepakito, o S&P500 nusileido 0.25 proc.  Naftos žaliava pigo ketvirtą prekybos sesiją paeiliui ir nusileido žemiau 74 JAV dolerių už barelį. Aukso kaina Europos prekybos sesijoje vėl stipriai koregavosi žemyn ir buvo pasiekusi 1135,3 JAV dolerių už unciją ribą, tačiau vėliau atsitiesė iki 1158,1.

REKLAMA

Euro ir JAV dolerio valiutų poros kursas vakar buvo neramus. Europos prekybos sesijos pradžioje euras pigo, vėliau sugebėjo atsitiesti, bet nelabai ilgam. Per dieną euro ir JAV dolerio santykis smuktelėjo 0,2 proc. iki 1,4825.

Euro zonos Sentix investuotojų pasitikėjimo indeksas padidėjo iki -5,5, tačiau mažiau nei tikėtasi (-4,3). Vokietijos gamyklų užsakymų apimtys sumažėjo 2,1 proc., nors buvo lauktas 0,6 proc. augimas. Duomenys parodė, kad gamyklos ženkliai mažiau produkcijos užsakinėjo iš užsienio. Dalį kaltės būtų galima suversti brangiai valiutai.



Svarbūs bankų pranešimai

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausią įtaką pagrindinei valiutų porai (kaip ir daugeliui kitų) darė Europos centrinio banko (ECB) ir Federalinio rezervų banko (FED) vadovų pranešimai. ECB pirmininkas Jeanas-Claude'as Trichetas eilinį kartą pakartojo, kad palūkanos yra tinkamame lygyje ir kad palengva bus imtasi rinkos likvidumo ribojimo priemonių įgyvendinimo. Apie tinkamą palūkanų lygmenį kalba daugelis ECB valdybos narių. Tai gali būti vienas indikatorių, kad bazinė palūkanų norma artimiausiu metu tikrai nebus keičiama.

Tuo tarpu FED prezidentas Benas Bernanke nerodė didelio susižavėjimo įspūdingais penktadienio darbo rinkos duomenimis. Taip pat buvo duota suprasti, kad vykdomojoje politikoje nebus stiprių pokyčių. B. Bernanke tinkamo laiko nustatymą, kuomet reiks pradėti rinkos likvidumo mažinimą, laiko dideliu ir svarbiu iššūkiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Japonija naikins mokesčius už obligacijų palūkanas

Didžiosios Britanijos svaro ir JAV dolerio kursas vakar taip pat rodė permainingą svyravimą, tačiau dieną sugebėjo baigė pakilęs. Tiesa, labai neženkliai – vos 16 proc. iki 1,6443. Prekybos metu kursas buvo nusileidęs netoli 1,63 lygio. Vakar iš D. Britanijos naujienų nebuvo skelbta, tačiau šiandien bus sulauktas Halifax būsto kainų indeksas, gamybos produkcijos duomenys. Rinkos dalyviai taip pat įskaičiuoja rytoj skelbiamos vyriausybės biudžeto ataskaitos parodymus, kurie , galbūt, bylos apie galimą rekordinio biudžeto deficito sumažinimą.

JAV dolerio ir Japonijos jenos kursas po keturių dienų kilimo koregavosi žemyn. JAV doleris prieš jeną pigo 0,78 proc. iki 89,48. Japonijos vyriausybė pranešė, kad numato panaikinti mokesčius už palūkanas, kurios buvo gautos, kompanijų obligacijų turėtojams. Šiandien ryte Azijos prekybos sesijoje jena išlaikė stiprėjimo kryptį. Šiandien ryte paskelbta Japonijos einamoji sąskaita sudarė 1,38 trln. jenų (prognozuota 1,59 trln.). Pagrindinių ekonominių rodiklių indeksas siekė 89,7 proc. ir buvo didesnis nei laukta ( 88,7 proc.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų