REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šventės vis labiau tampa materialiomis ir komercinėmis. Dovanos – praktiškomis ir masinėmis. Tinkančios visiems ir kiekvienam. Streso ir rūpesčių – mažai. Malonumo dovanoti – dažnai taip pat.

REKLAMA
REKLAMA

Ar dovanojimo džiaugsmas mums jau svetimas? Kokios sveikinimų tradicijos Lietuvoje?

Populiariausi būdai pasveikinti kitus – telefonu, SMS žinute arba paštu. Kartais išgirstame muzikinius sveikinimus, skambančius per radiją ar televiziją... O kodėl ne gyvai?

REKLAMA

Gyva muzika ir netikėtumo efektas duoda neįtikėtinus rezultatus.

Norėdami parodyti ypatingą dėmesį, originaliai ir šiltai pasveikinti, įteikime dovaną ar gėles netikėtu metu ir/ar netikėtoje vietoje skambant gyvai muzikai. Tai unikalus ir asmeniškas sveikinimas.

Tiek vienas muzikos kūrinys, tiek valandos ar kelių gyvos muzikos koncertas gali tapti dovana.

Kaip dovanoti praktiškas dovanas? Pinigai, dovanų čekiai, kuponai. Dovana, telpanti vokelyje.

Tokias dovanas galima įvilkti į staigmenos „pakuotę“.  Juk svarbu ne tik ką dovanojame, bet ir kaip tą dovaną įteikiame.

REKLAMA
REKLAMA

UAB „Muzikos namai“ teikiamos paslaugos – gyvi muzikiniai sveikinimai ir dovanų įteikimas, muzikinės staigmenos ir gyva  muzika renginiams bei šventėms, tikime, padės sukurti išskirtines asmeninių ir įmonės personalo švenčių šventimo bei klientų sveikinimo tradicijas, stiprinančias tarpusavio santykius.

Staigmenų organizavimo kompanija

„Nenorėjome būti dar vieni renginių organizatoriai. Geriau pirmi kaip staigmenų organizatoriai.

Orientuojamės į klientus, kuriems nereikia, kad jų renginiu būta pasirūpinta nuo A iki Z. Kartais renginiui ar šventei, kad taptų įsimintina ir apie ją ilgai sklistų kalbos, užtenka tik nedidelio „kabliuko“, kuris nustebina jo dalyvius ar svečius“, - sako „Muzikos namų“ įkūrėjai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jie teigia esantys atkaklūs ir kūrybiški optimistai, ieškantys nepramintų takų. Tai jau daugiau kaip 15 metų su muzika susiejęs savo gyvenimą smuikininkas ir staigmenų organizavimo kompanijos idėjos pionierė.

„Šimtai atsitiktinumų mus atvedė ten, kur esame šiandien... Jaukiai šventinei atmosferai kurti ir staigmenoms įgyvendinti po „Muzikos namų“ stogu esame subūrę talentingą akademinį jaunimą ir muzikos profesionalus, aktyviai dalyvaujančius Lietuvos ir užsienio muzikiniame gyvenime.

Nuo šio rudens pradėjome bendradarbiauti su beveik 20 m. patirtį rinkoje turinčiu gėlių salonų tinklu. Tikime, kad patirtis ir naujų idėjų vėjai duos daugelį nustebisiančius bendros veiklos rezultatus“, - pasakoja organizatoriai.

REKLAMA

Staigmenoms organizuoti kaip pagrindinė priemonė pasitelkiama gyva muzika/gyvai grojantys muzikos atlikėjai, tačiau ateityje organizatoriai sako turintys idėjų ir planų plėsti staigmenų priemonių „arsenalą“, tad neapsiribos vien muzikinių staigmenų organizavimu.

Netikėtumas papuošia ir vestuves

Tradicines lietuvių dvidienes vestuvių puotas šiais laikais neretai keičia „vestuviniai vakarėliai“ arba „vestuvinės vakarienės“, kartais atsisakoma muzikantų, tad poros kūrinių, valandos ar kelių trukmės profesionalios gyvos muzikos mini koncertas tampa netikėta svečių dovana šventės iniciatoriams. Kartais romantiška dovana savo būsimam vyrui pasirūpina jaunoji, išrinkusi širdį virpinančią smuiko melodiją pirmajam jų šokiui vestuvių šventės metu.

REKLAMA

Kartais galima išgirsti originalių prašymų, pvz., kad dar šįvakar iš Vilniaus į Klaipėdą nuvežtume vaikui dovanų dviratį, o žmonai įteiktume septynias rožes. Skiriant fiziniam atstumui nuo šeimos ir užspaustam verslo reikalų, spontaniškai gali kilti įvairiausios (nors gal ne visada įgyvendinamos) idėjos. Tačiau lengva pasijusti nuginkluotu prieš žmogaus norą pasirodyti rūpestingu ir dėmesingu...

Arba vyras paprašo atvykti muzikos atlikėją pas juos su gėlėmis anksti ryte ir pasveikinti žmoną gimtadienio proga, prieš jiems išvykstant į darbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Su gyvai skambančiomis akordeono melodijomis (ir netgi šokiais automobilių aikštelėje) padėję būriui draugų ir giminaičių oro uoste pasitikti jaunavedžius, sugrįžusius iš povestuvinės kelionės, pagalvojome, kad tokia muzikinės staigmenos galėtų būti graži tradicija – svečių padėka už surengtą nuostabią šventę“, - prisimena organizatoriai.



Juliaus Trepkevičiaus nuotraukos
















"Muzikos namų" archyvas

Muzikosnamai.lt informacija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų