REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitąmet - ir skolų kupra, ir nauji mokesčiai?

Ir toliau nesurinkdama planuotų mokesčių bei susidūrusi su sunkumais grąžinant milijardines paskolas, kitąmet Vyriausybė vėl gali pasiūlyti kelti mokesčius. Taip mano nepriklausomas finansų analitikas Stasys Jakeliūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Milijardus jau pasiskolinusiai ir dar daugiau skolintis ketinančiai Vyriausybei, norint sumokėti palūkanas, teks rinktis iš dviejų blogybių: skolintis dar daugiau arba gyventojus dar labiau apdėti mokesčiais, rašo "Balsas.lt savaitė". Ekonomisto S. Jakeliūno įsitikinimu, pastarasis variantas realesnis, nes skolintis dar daugiau reikštų finansinės piramidės sukūrimą, o ši anksčiau ar vėliau sugrius.

REKLAMA

Jis priminė, kad valdžia jau ne kartą yra užsiminusi apie kai kurių naujų mokesčių įvedimą, tačiau, sulaukusi pernelyg didelio visuomenės ir interesų grupių nepasitenkinimo, savo planus atšaukė. S. Jakeliūnas įsitikinęs, kad tai tęsis neilgai.

„Juk dėl automobilių mokesčio buvo jau beveik nuspręsta, dėl nekilnojamojo turto (NT) mokesčio taip pat. Tik laukiama tinkamo laiko, kol šiek tiek atsigaus ekonomika. Jei labai selektyviai įvertintumėme planuojamą NT mokestį, galima pasakyti, kad iš jo naudos nebus, o visus apmokestinti taptų socialine ir tuo pačiu politine problema“, − finansų specialistas mano, kad A. Kubiliui ir jo komandai kitos išeities neliks.

REKLAMA
REKLAMA

Jis Vyriausybei siūlo visų pirma efektyviai tvarkyti finansus, aiškintis, ar iš tiesų tikslingai jie išleidžiami ir koalicijos vedliui siūlo pavyzdį imti iš komercinių įmonių patirties ir priduria, kad finansų ministrė Ingrida Šimonytė bent jau sako, jog gyventi iš svetimos kišenės paimtų pinigų – pavojinga ir rizikinga, tačiau jam gaila, kad kiti vyriausybės nariai jos nelabai girdi.

TIK FAKTAI

Valdantieji praėjusią žiemą skaičiavo, kad, apmokestinus lengvuosius automobilius, valstybės biudžetas pasipildytų 300 mln. litų.

Buvo minimas 15−20 litų mėnesinis mokestis. Sulaukęs ir visuomenės, ir prezidento kritikos, Seimas šią idėją sausį atmetė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų