REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kokybės taryba patvirtino dvyliktojo Nacionalinio kokybės prizo konkurso rezultatus. Šiais metais Nacionalinį kokybės prizą savo įmonių kategorijose laimėjo bendrovės „Mars Lietuva“, „Molesta“ ir „Kaita“, informuoja Ūkio ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

UAB „Mars Lietuva“ yra viena iš didžiausiųjų maisto pramonės įmonių Lietuvoje ir Klaipėdos apskrityje, jos pagrindinė veikla – maisto gyvūnams augintiniams gamyba ir „Mars“ produkcijos, gaminamos kitose korporacijai priklausančiose gamyklose, didmeninė prekyba. Beveik visą pagamintą produkciją UAB „Mars Lietuva“ eksportuoja j Europos Sąjungos (ES) šalis bei Rusiją, Šveicariją ir Norvegiją, todėl yra viena iš didžiausių eksportuotojų savo pramonės šakoje. Bendrovės gamykloje Gargžduose įdiegta sertifikuota, tarptautinius standartus atitinkanti, integruota vadybos sistema.

REKLAMA

UAB „Molesta“ statybų rinkoje dirba nuo 1958 m. ir yra viena technologiškai moderniausių statybos įmonių. Statybos darbai nuo pamatų iki raktų įteikimo – toks yra UAB „Molesta“ atliekamų darbų diapazonas. Įmonei suteikta teisė atlikti bendruosius ir specialiuosius statybos darbus ypatingos svarbos statybos objektuose, vykdyti kultūros paveldo statinių tvarkomuosius statybos darbus.

Objektų statybai vadovauja aukštos kvalifikacijos atestuoti specialistai. Įmonėje įdiegta integruota kokybės, aplinkos bei darbuotojų saugos ir sveikatos vadybos sistema pagal standartus.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinė UAB „Kaita“ veikla – plastikinių ir aliuminio langų, pertvarų, fasadų, žiemos sodų ir kitų konstrukcijų gamyba bei montavimo darbai. Taip pat teikiamos visų rūšių langų ir konstrukcijų reguliavimo paslaugos garantiniu ir pogarantiniu laikotarpiu.

Langų ir konstrukcijų gamyboje naudojamos aukščiausios kokybės medžiagos, atitinkančios Lietuvos Respublikos statybos normas ir reikalavimus. Įmonėje įsteigtas želdinimo padalinys, prekiaujantis augalais, želdinantis aplinką, prižiūrintis pasodintus želdinius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nacionalinį kokybės prizą Ūkio ministerija įsteigė 1998 metais, tad šiais metais Nacionalinio kokybės prizo konkursas rengiamas jau dvyliktąjį kartą. Šiais metais konkursui paraiškas pateikė 21 įmonė. Konkursu siekiama skatinti įmones įgyvendinti veiksmingus kokybės vadybos metodus, didinti lietuviškų gaminių konkurencingumą Europos ir pasaulio šalių rinkose.

Konkurso dalyviai yra vertinami remiantis Europos kokybės vadybos fondo sukurtu Europos verslo tobulumo modeliu, taip pat yra atsižvelgiama į Lietuvoje esamos padėties analizę ir naujausius reikalavimus kokybės vadybai. Norint laimėti šį prizą, nepakanka vien tik pasirūpinti gaminamo produkto kokybe. Ypač svarbūs ir vadovų veiksmai, įmonės politika bei strategija, personalo vadyba, išteklių ir gamybos procesų valdymas, o kokybės prizu apdovanotos įmonės ne tik padidina įmonės vertę, bet ir sustiprina konkurencingumą tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose. Tai visoje Europoje vertinamas apdovanojimas, kuris liudija, kad jį gavusi įmonė atitinka itin aukštus bendrovės vadybos reikalavimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų