REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį prie sostinės savivaldybės susirinkę apie tris šimtus Kalvarijų turgaus prekiautojų piketavo prieš galimą šio turgaus atidavimą privačiam verslui.

REKLAMA
REKLAMA

Pasipiktinę prekiautojai su plakatais "Turgaus privatizavimui - ne", "Turgus - mūsų", "Korupcijai - ne" garsiai kvietė išeiti į aikštę merą. Tačiau meras su akcijos dalyviais susitikti neišėjo.

REKLAMA

Akcijoje dalyvavusi Kalvarijų turgaus smulkiųjų verslininkų asociacijos prezidentė Danutė Aksomaitienė Eltai sakė, kad apie pustrečio tūkstančio šiame turguje dirbančių prekiautojų ir toliau nori, kad turgus išliktų savivaldybės priklausomybėje. Kitu atveju, jį privatizavus, sakė D. Aksomaitienė, gali ten iškilti gyvenamieji namai ar koks stambus prekybos centras. Todėl daug turgaus prekiautojų tada papildys ir taip kasdien augančias bedarbių gretas.

REKLAMA
REKLAMA

Karštyje valandą pralaukę vietoj mero Kalvarijų turgaus prekiautojai sulaukė Vilniaus vicemero liberalcentristo Gintauto Babravičiaus. Jis tikino, kad turgaus prekiautojus neteisingai informavo ir mitingui pakurstė opozicinių Vilniaus savivaldybės tarybos partijų "Tvarka ir teisingumas" ir "Frontas" frakcijų atstovai.

"Susirinkote čia dėl gautos neteisingos informacijos, "Šnipiškių ūkis" yra reorganizuotas tik praėjusį penktadienį ir nuo pirmadienio veiklą pradėjo UAB "Kalvarijų turgus". Tai savivaldybės įmonė 100 proc. Taigi nauja turgaus administracija gali įrodyti, kad savivaldybės įmonė gali tvarkytis ne blogiau negu privatininkas. Jei jie tai įrodys per du ar tris mėnesius, jokių kalbų apie privatizavimą nebus", - aiškino vicemeras. Jis kvietė žmones nepasiduoti radikalių politikų provokacijoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Smulkieji verslininkai teigė besibaiminantys, jog turgavietei atsidūrus privačiose rankose pabrangs leidimai prekiauti. Juos parėmė ir Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos vadovas Artūras Černiauskas. Anot jo, turgaus prekeiviai padeda vilniečiams išgyventi, nes net krizės metu pasiūlo pigesnių prekių negu prekybos centrai.

Beje, prie aikštės suburtų didelių Viešojo saugumo tarnybos ir policijos pajėgų neprireikė. Surengtas turgaus verslininkų piketas baigėsi taikiai, apsieita be incidentų.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų