REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Swedbank“ banko Lietuvoje analitikai klientams parengė akcinės bendrovės „Apranga“ analizę. Įvertinus sudėtingą ekonomikos padėtį Baltijos šalyse ir greitai krintančius pardavimus bei generuojamus nuostolius, banko analitikai rekomenduoja „Aprangos“ akcijas laikyti.

REKLAMA
REKLAMA

„Aprangos“ aktyvų plėtros etapą keičia kaštų valdymo iššūkiai. Esant sudėtingai ekonomikos padėčiai regione įmonės laukia verslo konsolidacijos etapas ir tai keičia prielaidas, kuriomis atliekame įmonės vertinimą, – komentavo „Swedbank“ banko analitikas Donatas Užkurėlis. – Įmonė vienu metu susiduria su keliais iššūkiais. Pirma, greitai smunkantys pardavimai. Antra, įmonės veiklos išlaidų mažinimas, t.y. visų išlaidų peržiūrėjimas: nuo nuomos, darbuotojų iki atsargų užsakymų. Trečia, parduotuvių tinklo optimizavimas.“

REKLAMA

 „Antrąjį šių metų ketvirtį tikimės, kad įmonė parodys šiek tiek geresnius rezultatus nei pirmąjį, nes nebus perteklinių atsargų išpardavimo. Vis dėlto antrąjį ketvirtį laukiame grynojo nuostolio, kaip ir už visus šiuos metus, – komentavo D. Užkurėlis. – Įmonė planuoja artimiausiu metu uždaryti iki 18 parduotuvių, o tai reiškia iki 15 mln. litų vienkartinių nurašymų. Savo prognozėse šiuos nuostolius paskirstėme per šiuos (10 mln. litų) ir ateinančius metus (5mln. litų). Jei ne šie vienkartiniai nurašymai, mūsų vertinimu, įmonė ateinančiais metais jau galėtų uždirbti teigiamo grynojo pelno.“

REKLAMA
REKLAMA

Apžvalgoje prognozuojama, kad „Aprangos“ pardavimai šiemet mažės 17 proc. iki 347 mln. litų, o kitais metais dar smuktels 10 proc. iki 312 mln. litų dėl sumažėjusio prekybinio ploto. Šiemet įmonė turėtų patirti iki 23,5 mln. litų grynojo nuostolio, įskaičiuojant 10 mln. litų potencialių nurašymų, susijusių su parduotuvių uždarymu.

Remdamiesi apžvalgoje pristatomomis įmonės veiklos prognozėmis, palyginamuoju ir diskontuotų pinigų srautų metodais, analitikai apskaičiavo vienos „Aprangos“ akcijos vertę – 2,25 lito. Nustatyta akcijų vertė daugiau nei 40 proc. viršija dabartinę rinkos kainą, tačiau analitikai rekomenduoja laikyti akcijas su aukšto rizikingumo įvertinimu.

„Apranga“ yra ryškus drabužių mažmeninės prekybos lyderis su labai geru verslo modeliu ir, mūsų manymu, sėkmingai pergyvens šiuos sudėtingus laikus bei išnaudos savo konkurencinius pranašumus. Vis tik dėl ekonomikos realijų šiais metais įmonės veiklos rodikliai prastesni, o reikšmingesnio pelningumo atsigavimo galima laukti tik po metų. Būtent dėl šios priežasties ir rekomenduojame laikyti akcijas“, – sakė D. Užkurėlis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų