REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepavykus susitarti su Vyriausybe, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija birželio 29-ąją ir liepos 5-6 dienomis žada rengti protesto akcijas.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį su Seimo Pirmininku Arūnu Valinsku susitikusi šios asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė sakė, kad galutinis sprendimas priklausys nuo to, kaip Vyriausybė reaguos į prašymus dėl PVM, nekilnojamojo turto, turizmo strategijos.

REKLAMA

„Viešbučių savininkai mažiausiai nori tos akcijos, nes mūsų yra ta verslo sritis, kur pirmiausia pažeidžia savo kliento teises ir tik po to prisibeldžia iki Vyriausybės. Matysime, kaip vyksta mūsų derybos visais šiais klausimais. Negaliu dabar pasakyti nei taip, nei ne. Gal po trečiadienio bus aiškiau, kokia bus Vyriausybės pozicija, ir tada šnekėsimės toliau“, - sakė E. Šiškauskienė.

Jos nuomone, jeigu PVM viešbučiams būtų ne didesnis nei 10 proc., kaip yra kitose 20 ES šalių, „tai mums leistų konkuruoti“.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėl PVM ir dėl nekilnojamojo turto yra du labai konkretūs klausimai. Norime, kad tai nesiektų tik darbo grupių ir šnekėjimo lygmens. Tai turėtų būti raštiškai garantuota, kad mes tikrai tą žinotume“, - sakė E. Šiškauskienė.

Seimo Pirmininkas A. Valinskas apgailestavo, kad turizmo sritis yra valdoma visiškai neprofesionaliai. Jo nuomone, kai kur yra netgi įtartino aplaidumo požymių.

„Čia turėtų būti labai aiški šalies vadovybės ir ypač Vyriausybės politika pasakyti, ką mes darome, kur mes einame ir kaip turi atrodyti Lietuva po penkerių metų Europoje kaip turizmui patraukli šalis, nes greitai tapsime toks užkampis“, - žurnalistams sakė Seimo vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo nuomone, artimiausiu laiku turi būti sprendžiamos ir susisiekimo problemos, kurios nedaro garbės visai Lietuvai kaip valstybei.

„Mes esame Europos kultūros sostinė - Vilnius, kuris tapo tiesiogiai Rygos priemiesčiu. Kiek teko vykti ir oficialių vizitų ir išrinktoji Prezidentė pasigyrė, kad grįžta iš Briuselio per Rygą. Tai įsivaizduokite, kaip atrodo Vilnius - Europos kultūros sostinė, į kurią reikia skristi per Rygą ir po to važiuoti daugiau kaip 300 kilometrų. Tai daugiau negu juokinga“, - sakė A. Valinskas.

Jis pažadėjo, kad problemos, su kuriomis susiduria turizmo sektorius, bus iškeltos valdančiosios koalicijos pusryčių metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų